Днес палатков лагер от недоволни фенове на футбола бе опънат

...
Днес палатков лагер от недоволни фенове на футбола бе опънат
Коментари Харесай

Фенове и Бербо на палатков протест до БФС: Идвайте пред базата на алкохолиците

Днес палатков лагер от недоволни почитатели на футбола бе обтегнат покрай Централата на БФС. На място бе и Димитър Бербатов. 

Той прикани митинг иращите да изразят позицията си цивилизовано. Той счита, че огромните клубове би трябвало да поддържат дребните.

" Моят екип ни сподели, че сме поканени да дойдем. Ние идваме, с цел да покажем отношение. Това, което се случи с изключването на клубовете е незаслужено и аморално. Юридически се водят каузи. ДК няма такива пълномощия да изключва клубове. Когато дребни клубове са изключени, всеки има правото да показва единодушието си цивилизовано. Аз и моят екип няма по какъв начин да не станем съпричастни и да окажем поддръжка към тези клубове. Големите клубове би трябвало да поддържат дребните. Няма значение дали става въпрос за Левски, ЦСКА, Ботев или Локомотив. ЦСКА са наранени от обстоятелството, че участваха на конгреса и делегатът им беше осъден. Ако Левски беше тук, щях отново да дойда и да приказвам и с тях. Търсим обединяване на всички клубове. Те имат същото предпочитание. БФС си мисли, че когато изключи такива клубове, ще реализира нещо. Напротив по този начин сплотяват всички.

В полицията ме разпитваха по наш сигнал, който сме подали преди време. Преди Конгреса подадохме сигнал, че има принуда против клубовете с декларациите. Сега отново подадохме подобен сигнал и ни викаха. Не ме викнаха поради Конгреса. Той беше по правилник и закон.

Не съм си представял, че ще бъда тук на палатков лагер. Споделих няколко пъти и с други почитатели, че щом се стига до тук, обстановката не е добра. Това не е методът, само че заради събитията сме принудени да вършим всичко това, което е в границите на закона. Ако бездействаме, ще има нови 16 години, в които нищо няма да се промени. Не съм единствено аз смяната, да заповяда и още някой. Ще сблъскаме хрумвания. Всеки има правото да показва волята си по законов метод. Хората го вършат. Казах им да са цивилизовани и културни. В цяла България митинг ират клубове. Те са на ръба, дори зад ръба. Постоянното лъжене, анулиране на конгреси води до тук.

Борислав Михайлов е вписан още от 2018-а година. Конгресът предходната година, който беше изопачен, не ги вписаха. Избраха нас за управление на последния конгрес и би трябвало нас да впишат. Само да кажа за Конгреса, тъй като има чудене дали е легален. За финален път го споделям, че това, което стана, е изцяло законно. Клубовете, които участваха бяха тези, които в период си попълниха документите. Много други желаеха, само че не си извършиха нещата в период. Следващата стъпка е да ни впишат в Търговския указател. БФС може да апелира. Ще се спре вписването и влизаме още веднъж в патова обстановка и обаян кръг.

Няма право да взимат каквито и да е решения, тъй като ние сме законното управление. ДК няма право да прави такива санкции, могат единствено свързани с футболни срещи. Затова клубовете към този момент са получили документи, с които ще апелират в съда. В момента има двама президенти и три Изпълкома - парадокс. Вече има нов Изпълком, само че не е вписан и не можем публично да стартираме да работим. Ситуацията прилича тази в Гърция. Там ФИФА се намеси и постави служебно управление, което организира Конгрес. Явно по нашите ширини се случват такива неща. Министърът на спорта е дал отговор на ФИФА и УЕФА и чакаме да забележим какво ще е решението.

Тъй като става въпрос за огромна идея, няма по какъв начин да ме изморява, окуражи ме, само че ме натъжава. На моменти се чудя какво да кажа. Звънят ми от чужбина и се чудя какво да кажа, с цел да не станем за смях. Ситуацията е доста неуместна. Спазваме Устава на БФС. Ние няма какво да крием, това е ", сподели Бербатов.

Фенклубът на ЦСКА " Сектор Г " прикани почитателите на " алените " да заповядат пред базата в Бояна когато и да е на денонощието.

Ето каква написаха почитателите на " армейците " в страницата си във " Facebook " (без редакторска намеса):

" Армейци,

Нещата са проведени, а търпението ни от дълго време изчерпано! Очакваме всеки един от вас пред базата на алкохолиците в Бояна, когато и да е на денонощието за 1, 2, 3, 4, 5 часа. Или колкото можете и поискате да стоите. Да, много постоянно в живота си човек е належащо да изтърпи доста компликации, с цел да пристигна ред на нещо хубаво. Очакваме ви! ", написаха почитателите на " алените ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР