Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Оранжев и жълт

...
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Оранжев и жълт
Коментари Харесай

Седмицата започва с много горещо време и опасност от пожари

Днес още веднъж ще бъде слънчево и горещо. Оранжев и жълт код са в действие в част от страната поради предстоящи високи температури. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската низина краткотрайно до сдържан, северозападен вятър. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжевият код за изключително горещо време е в действие за 7 области в страната - Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Там се чакат оптимални температури 38°-39°. Ще има доста огромен риск за пожари.

Жълт е кодът за областите: Монтана, Враца, София град и област, Перник, Кюстендил, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Ямбол, Сливен, Шумен, Търговище, Русе, Разград и Силистра, в които оптималните температури ще са сред 35° и 37°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат 28 - 31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще има купеста облачност, само че единствено на обособени места е допустимо да превали. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 29 градуса, на 2000 метра - към 22 градуса.

Във вторник времето ще бъде слънчево. След обяд над планинските региони в Югозападна България ще се развие купеста облачност, там не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб, в западната част от Дунавската равина до сдържан от северозапад. Ще бъде горещо с оптимални температури сред 34 градуса и 39 градуса.

В сряда със слаб до сдържан вятър от север-североизток температурите ще се намалят с 2-3 градуса. Ще доминира слънчево време, над Североизточна България и планинските региони в Югозападна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР