Днес отново фокусът на вниманието сред представителите на крипто индустрията

...
Днес отново фокусът на вниманието сред представителите на крипто индустрията
Коментари Харесай

FTX ще ликвидира $3.4 милиарда в криптовалути - какво следва

Днес още веднъж фокусът на вниманието измежду представителите на крипто промишлеността е върху FTX - борсата в усложнение, която е подготвена да получи правосъдно утвърждение за ликвидирането на криптовалути на стойност члизо $3.4 милиарда . Има клюки, които допускат, че FTX може да получи зелена светлина за тази разпродажба до 13 септември. Заинтересованите страни са загрижени за евентуалното негативно влияние, което това може да окаже върху пазара, осведоми BeinCrypto.

Мечите настроения към този момент стартират да хвърлят сянка върху обстановката. Крипто аналитичната организация показва, че идната разпродажба на FTX може евентуално да потисне неотдавнашните позитивни придвижвания на Етериум и Solana на пазара

Въпреки позитивните вести за Visa и евентуалния спот ETF за ETH, идната разпродажба на FTX в размер на $3 милиарда може да диктува придвижването на пазара.
 Фалиралата крипто борса FTX възвърне активи на стойност $7,3 милиарда
Фалиралата крипто борса FTX възвърне активи на стойност $7,3 милиарда

Компанията на обвинявания за финансова машинация Сам Банкман-Фрайд подаде молба за неплатежоспособност през ноември 2022 година

Важно е обаче да се означи, че суматохата може да е преждевременна. Известният крипто коментатор " Hitesh.eth " загатна, че даже в случай че FTX си обезпечи утвърждение до 13 септември, ликвидацията може да не стартира незабавно.

Изключително значимо е да се подчертае, че правосъдните документи на FTX показват желанието за продажба на цифрови активи на стойност до $100 милиона на седмична база. Понякога тази горна граница може да бъде разширена до $200 милиона " разясняват от компанията.
 Снимка 354134
Източник:

Алткойните

Алткойните се приготвят за евентуалното влияние на тази идна ликвидация , изключително тези, които се държат от FTX. Данните сочат, че Solana съставлява най-голямата част от техните активи, оценени на почти $685 милиона.

Освен това на FTT, личния токен на борсата, се падат $529 милиона от активите, планувани за разпродажба. Бяха повдигнати въпроси по отношение на тактиката на FTX за разпродажба на тези токени заради лимитираната ликвидност и дълбочина на пазара на FTT.

Портфейлът на FTX включва и обилни дялове от други криптовалути като Aptos, Dogecoin, MATIC на Polygon и XRP .

FTX нападателно търси способи за възобновяване на активите си в изискванията на финансови усложнения, като инициира серия от правни дейности. Припомняме, че неотдавна крипто борсата подаде иск за връщане на средства против LayerZero - платформа за оперативна съгласуемост на омничейн, в опит да си възвърне $21 милиона.

Борсата стартира и правосъдно произвеждане против Ари Литан - основен действен шеф на LayerZero, с искане за $13 милиона. Търси и $6.5 милиона от Skip & Goose - компания, благосъстоятелност на Литан.
 Как да избегнем крипто рисковете: регулаторите имат нов проект
Как да избегнем крипто рисковете: регулаторите имат нов проект

Макроикономическа и финансовата непоклатимост?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР