Днес отдаваме почит на официалния държавен символ на Русия, който

...
Днес отдаваме почит на официалния държавен символ на Русия, който
Коментари Харесай

Путин: Русия е световна сила, чиято политика следва интересите ѝ

" Днес отдаваме респект на формалния държавен знак на Русия, който наред с герба и химна бележи нейния суверенитет и самостоятелност, утвърждава приемствеността на доста генерации от многонационалния народ на страната ".

Това съобщи съветският президент Владимир Путин във видеообръщение за Деня на държавния байрак, заяви ТАСС. В него той напомни смисъла на този знак за страната в исторически проект , като направи и преход към актуалната конюнктура и място на Русия в света - международна мощ, която организира интернационална политика по отношение на ползите си. 

Той означи, че трикольорът, повдигнат преди повече от три века на първия съветски боен транспортен съд, остава знак на Русия в сложни интервали от нейната история - при Петър Велики на стадия на образуване на империята, на бойните полета на Първия международна война и в спорното, мъчно време на съществени промени през 90-те години на XX век ".

" На 22 август 1991 година бяло-синьо-червеното знаме още веднъж се издигна над Русия. Днес то твърдо влезе в живота ни като неразделна част от съветската държавност, като знак на единството на нашия народ, неговата лоялност към Отечеството, и тяхната подготвеност да пазят националните ползи ", акцентира Путин.

Националното знаме символизира честност към нашите обичайни полезности, от които в никакъв случай няма да се отклоним - истина и правдивост, взаимност и състрадание, почитание към многовековната непрекъсната история на Русия, към достиженията и успехите на нашите предшественици, които ни завещаха да пазим и пазете Родината, в никакъв случай не допускайте външен диктат и надмощие ", продължи президентът.

" Затова желанието да живееш съгласно личната си воля, да избереш своя път и да го следваш е станало част от генетичния код на нашия народ ", добави Путин.

Както акцентира президентът, " Русия е мощна самостоятелна международна мощ ". " Ние сме твърдо настроени да организираме на интернационалната сцена единствено политиката, която дава отговор на ползите на Отечеството ", сподели президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР