Днес от северозапад облачността ще продължи постепенно да се разкъсва

...
Днес от северозапад облачността ще продължи постепенно да се разкъсва
Коментари Харесай

Облачността се разкъсва от северозапад, температурите стигат до 15 градуса


Днес от северозапад облачността ще продължи последователно да се раздира и понижава и над северозападната половина от страната ще доминира слънчево време, до момента в който над югоизточната половина, през по-голямата част от деня, към момента ще бъде най-вече облачно със слаби превалявания. Вечерта и там облачността ще се раздра и намалее. Ще духа слаб, в Северна България до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 10 и 15 градуса, в София – към 12, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за март и денем ще се задържи съвсем без смяна.

Над Западна Стара планина ще е най-вече слънчево, а до края на деня и над останалите планински масиви облачността ще се раздра и намалее. Преди обяд тук-там в Рило-Родопската област ще има валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра – към минус 1.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, с по-съществени разкъсвания на облачността в северните региони. Там вятърът ще е от запад-северозапад, до момента в който в южните към момента ще е от североизток. По южното крайбрежие ще има и слаби превалявания от дъжд. Максималните температури ще са сред 7 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7. Вълнението на морето е 2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР