Днес от ръководството на прокуратурата категорично се противопоставиха на опитите

...
Днес от ръководството на прокуратурата категорично се противопоставиха на опитите
Коментари Харесай

Гешев не е светец, но не може куцо и сакато да му иска оставката 


Днес от управлението на прокуратурата изрично се опълчиха на опитите за обвързване на неуспехите на законодателната и изпълнителната власт с фигурата на основния прокурор.
И на кибиците е ясно, че зад офанзивата против Иван Гешев стои президентът Румен Радев. Неговата цел е прозаична – да смени основния прокурор и да вкара Бойко Борисов в пандиза. На тази користна упоритост на Радев се дължат и неприемливите изявления на правосъдната министърка, на Кирил Петков, на Николай Радулов /бил в миналото един от секретарите на МВРи дежурен специалист по телевизиите/, че Иван Гешев би трябвало да подаде оставка. На тези тримата изобщо не им е работа да желаят оставката на основния прокурор, само че подтиквани от Радев те го вършат.
Това че президентът желае да овладее и трите управляващи – изпълнителна, законодателна и правосъдна е рисков казус в новата ни история. Това се случва под носа на американския дипломат Херо Мустафа и другите посланици на западни страни. Ако е правилно, че Херо Мустафа поддържа Радев в неистовата му жадност за власт – би трябвало ли да се учудваме какъв брой огромен стана хорът, който й приглася?
Извадиха и някаква претоплена гозба за Иван Гешев, с цел да го накарат да подаде оставка. Гешев, несъмнено не е светец – има си своите провинения, пристрастия и гафове, само че единствено Висшият правосъден съвет може да го смени от поста.

Не, куцо и сакато да ме мярка по малките екрани и да приказва нелепости!

P.S. И на мен не ми харесва държанието на президента Радев, който воден от отмъстителния си темперамент води персонална война с Бойко Борисов и разделя нацията, само че не му желая оставката. Напротив, изтрайвам егоцентризма му и нараненото его!

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР