>Днес, от 15,30 часа, съдът ще разгледа искането на прокуратурата.Както

...
>Днес, от 15,30 часа, съдът ще разгледа искането на прокуратурата.Както
Коментари Харесай

С белязани пари спипали шефа на Горското в Силистра

>
Днес, от 15,30 часа, съдът ще прегледа настояването на прокуратурата.

Както заяви през вчерашния ден пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна, на 28 ноември инж. Георги М. е бил арестуван в служебния си кабинет. В него са открити 46 банкноти по 100 лв., които като длъжностно лице той приемал в подарък, с цел да обезпечи успокоение на подизпълнител на концесионера, извършващ дърводобив в държавни гори.  

Сигналът за желаната " такса успокоение “ от Георги М. е бил подаден на 16 ноември тази година. Деянието е осъществено посредством изнудване чрез корист със служебно състояние, като шефът на Териториалното отделение " Държавно горско стопанство “ е желал по 500 лв. на камион. След първичното задържане  за 24 часа Георги М. е бил притеглен като обвинен за осъществено закононарушение по член 302, т. 1 и 2 по отношение на член 301, алинея 1 от Наказателния кодекс. Деянието се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от право да заема избрана служба и да упражнява избрана специалност по член 37, алинея 1, т. 6 и 7 от Наказателен кодекс и е тежко съзнателно закононарушение по смисъла на закона. С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра обвиненият е бил арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда.

За откриване на закононарушението са употребявани специфични разследващи средства. Намерените пари в шефа са били белязани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР