Днес от 15:00 ч. в НАОП Николай Коперник ще бъде

...
Днес от 15:00 ч. в НАОП Николай Коперник ще бъде
Коментари Харесай

Във Варна откриват фотоизложбата „Новият 1,5-м телескоп в НАО Рожен“

Днес от 15:00 ч. в НАОП " Николай Коперник " ще бъде публично открита галерия с първите изображения на галактически обекти, снимани с новия 1,5-м телескоп на НАО Рожен, тя ще бъде налична за гости през лятото.

Фотосите с създател астрономът гл. ас. доктор Милен Минев, обработени от астронома Емил Иванов, който е и оперен реализатор, включват изображения на звезди, мъглявини, галактики, звездни купове и формирания от междузвезден газ и прахуляк. Сред тях са впечатляващите „ Стълбове на сътворението “ в мъглявината Орел от съзвездието Змия.

Откриването на фотоизложбата „ Новият 1,5-м телескоп в НАО Рожен “ във Варна ще бъде последвано от награждаване на участниците в състезанието „ Трудните стъпки към истината за Вселената “, проведен от Община Варна, НАОП „ Н. Коперник “ и РУО – Варна за възпитаници от 5-12 клас, разграничени в две възрастови групи в три разнообразни категории. Награждаването на призьорите в състезанието е в годината, когато се навършват 2300 година от рождението на популярния древногръцки академик Ератостен и 460 година от рождението на великия италиански физик и астроном Галилео Галилей.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР