Днес от 10:30 часа ще бъде открита първата детска площадка

...
Днес от 10:30 часа ще бъде открита първата детска площадка
Коментари Харесай

Откриват модерна детска площадка в училището за деца с нарушено зрение във Варна

Днес от 10:30 часа ще бъде открита първата детска площадка в двора на Специалното учебно заведение за деца с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов " в кв. " Аспарухово ".

Тя е осъществена със средства от Фондация Children of Bulgaria, Inc. (Децата на България). На площадката с повърхност 144 кв. м., на стойност 27 115 лв., са инсталирани: пързалка; люлка - вид " махало " ; клатушки ( 2 броя); детско оборудване за баланс - " провесен мост " ; музикална игра и детски тунел.

Съоръженията са съобразени с възрастта, уврежданията и двигателните умения на учениците, което разрешава оптимален брой деца да изпитат наслаждение от играта навън. Уредите дават нови благоприятни условия за моторното развиване на децата, тренирайки баланс, равновесие и съгласуваност. Обогатява се и сензорния им опит – децата могат да обследват и развиват познавателните си умения.

Изграждането на детската площадка е втората активност от плана на Children of Bulgaria, Inc. със Специално учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов “.

Първата бе закупуване на 3 компютърни системи за занимания в свободното време на учениците и създаване на Wi-Fi достъп на територията на цялото учебно заведение и пансиона на стойност 9 651.00 лв.. Монтажът на техниката бе сбъднат безплатно от LANULTRA. Преди дни получихме и образователни материали и принадлежности на стойност 4 023 лева Стойността на първата активност е 13 674.00 лв., оповестяват от образователното заведение.

Общата стойност – първа и втора активност, на плана сред Children of Bulgaria, Inc. и Специално учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов “ е 40 789 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР