Днес от 10:00 ч. до 16.00 ч. в Юнашкият салон

...
Днес от 10:00 ч. до 16.00 ч. в Юнашкият салон
Коментари Харесай

Ден на „Сини кариери“ за младежи от Варна ще се проведе днес

Днес от 10:00 ч. до 16.00 ч. в Юнашкият салон във Варна ще се организира Ден на „ Сини кариери “, напомня Moreto.net.

Събитието е ориентирано към младежите - възпитаници, студенти и дипломирани експерти, работещи в „ синята стопанска система “, в други браншове, както и краткотрайно безработни.

Професионалисти от страната и чужбина ще показват пред аудиторията вероятности и условия на бизнеса за практикуване на специалностите от „ синята стопанска система “ при потребление на модерни технологии и ще очертаят опциите за кариерно развиване в четири значими за района на Източно Средиземноморие и Черно море браншове от „ Син напредък “ -: морски превоз (корабоплаване, пристанища, корабостроене и кораборемонт), круизен туризъм, морски аквакултури и рандеман на петрол и природен газ от морето,

Участниците ще имат опция да се срещнат с предложенията на просветителни институции и квалификационни центрове за образование по специалности и стратегии, свързани със „ сините браншове “, да се срещнат и проведат диалози с представители на компании, търсещи фрагменти.

Студенти и преподаватели от Морски Университет- Констанца ще вземат присъединяване в събитието и ще обменят опит с българските си сътрудници.

Стратегията на Европейски Съюз „ Син напредък “ разпознава морските действия с максимален капацитет за предстоящ напредък и вероятности за работни места в Средиземно и Черно море. За постигането на резистентен напредък, Синята стопанска система се нуждае от квалифицирани и опитни експерти. Голям брой сини браншове изпитват усложнения при намирането на подобаващи фрагменти и чакат тези компликации да продължат.

Събитието е част от европейски план „ Център за сини кариери в Източно Средиземноморие и Черно море ” (МЕНТОР) и се провежда от Морски клъстър България със съдействието на Висше военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “, Технически университет - Варна и Колеж по туризъм - Варна. Заинтересованите от подготовката на квалифицирани фрагменти за секторите на „ Син напредък “, от превъзмогването на пропуските и разликите в уменията им, сплотяват старания за преобразяване на " синята кариера " в по-привлекателна за младежите в района. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР