Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста

...
Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста
Коментари Харесай

Дъжд и условия за градушки

Днес още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни след обяд. Има условия за градушки. Вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Максималните температури ще са сред 22° и 27°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Около и след обяд над северното крайбрежие ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. По южното Черноморие ще остане без превалявания. Максималните температури ще са 22°-23°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.





В планините също ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 10°.





До края на седмицата основно в следобедните часове и до среднощ ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, в сряда - тук-там, основно в Източна България и планинските региони, а от четвъртък - в доста региони в цялата страна. Локалните интензивни превалявания ще са съпроводени от гръмотевични стихии, по време на които вятърът ще се усилва. Ще има и условия за градушки.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР