Днес организаторите на първия турнир в памет на Георги Марков

...
Днес организаторите на първия турнир в памет на Георги Марков
Коментари Харесай

Турнир в памет на Георги Марков събира 8 отбора

Днес уредниците на първия шампионат в памет на Георги Марков - Кристиян Добрев и Ирина Гороломова, дадоха конференция във връзка детско-юношеската конкуренция. Турнирът ще се организира на Националния стадион " Васил Левски " сред 17-и и 20-и юни. В него ще вземат присъединяване юношеските тимове на Левски, Локомотив (София), Ботев (Пловдив), Септември (София), ЦСКА, Пирин (Благоевград), Национал (София) и ДИТ (София).

Ето какво сподели Кристиян Добрев, в този момент състезателен шеф на Септември:

" Идеята за шампионата е на Ирина. Тя ми я показа и аз одобрих с удоволствие. Тя отговоря и за организацията на шампионата. Искаше да поканим всички тимове, в които е играл или е бил треньор на детско-юношеската школа.

Тук е мястото да се извиня на Пирин (Гоце Делчев). Не ми стигна времето да ги поканя и тях. Да не ми се сърдят, следващата година ще ги поканим. И шестте тима са директно свързани с него. Нашите два тима - Септември и ДИТ, Левски, Локо (София), Ботев (Пловдив) и Пирин (Благоевград). За да бъде добър и мощен шампионатът, поканихме oще ЦСКА и Национал.

Хората, които помогнаха за реализирането на този шампионат, са все другари на Георги. Когато им се обадих, те единствено ме питаха какво е нужно и го направиха. Започвам от спонсора на нашия тим Румен Чандъров, президентът Вени Чандъров, Недялко Чандъров, Димитър Ганев, Иво Тонев, Иван Василев, Вальо Николов, Станимир Стоилов, Леони Тренчев, Саид Ибраимов, Георги Иванов-Гонзо, Недялко и Милен Георгиеви, Стойне Манолов и Петко Димитров - това са хората, които ми помогнаха финансово за реализирането на този шампионат. Това са и останалите, които ми помогнаха организационно - Пламен Манолов, Вальо Чакъров, Младен Стойчев, Иван Куманов, Ирина Гороломова, на Лап.бг и на Коце Гергинов. Тези хора направиха допустимо провеждането на шампионата, да го създадем обичаен, с цел да може децата да схванат какъв футболист и човек беше Жоро.

Много искахме шампионатът да се организира на " Васил Левски ", тъй като като дете един път съм гонил топките на стадиона и ми е останал спомен за цялостен живот. Надявам се и на тези деца да им остане един паметен спомен от този стадион. Георги Марков беше несклоняем на терена, бунтуваше се против неправдите и аз постоянно съм адмирирал това нещо. Даже го имитирам и го задминавам в такива моменти. Като футболист беше страховит, с изключителна кариера. Човек за образец, аз като по-млад също съм вземал образец от него и съм му подражавал. За жал ни го лишиха рано-рано.

Надявам се да се получи един прекрасен шампионат, да бъде празник за децата, което е най-важното. Няма да има публично разкриване на шампионата. Ще създадем закриване, на което ще поканим известни хора да участват на награждаването. Там ще са и неговите родители, само че няма да разгадавам кои ще са останалите. Каня Ви на награждаването, то ще бъде в 12 часа. Колкото повече хора от четвъртата власт участват, толкоз повече ще се популяризира новината за този шампионат. Идеята е децата да бъдат щастливи и да схванат какъв футболист имаше България - единственият, който е вкарвал гол в формален мач на Англия. Надявам се в бъдеще някое от тези деца да доближи неговото достижение.

Според мен нашият клуб Септември е бялата лястовица във връзка с налагането на българи и се надявам и другите тимове да видят, че не е ужасно да се играе единствено с българи. Надявам се тази година да се оправим добре и моля притежателите на клубовете да дават повече късмет на младите българи, които страдат от неналичието на късмет и на самообладание, а това е доста значимо за развиването на един млад футболист. Нямаме топ гении в България, само че се опитваме с положителните и надарени деца да развиваме детския футбол тук. Малко нескромно звучи, само че ние от Септември и ДИТ сме бялата лястовица и се надявам нашите съперници на терена да постъпят като нас. Искам да им кажа, че не е ужасно и да бъдат смели и да дават късмет на младите български момчета.

По едно и също време се озовахме в Локомотив и след 20 дни играхме мач за купата на УЕФА с Нефтчи в Баку. Скоро гледах едни записи от Баку, където сме двамата с него в един рейс. Бяха Жоро Марков и Сашо Ангелов. Божинката тогава беше едно хлапе на 10 годинки и по през целия ден се мотаеше по терена. Спомените са доста. За жал си отиде прекомерно млад ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР