Днес около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания 10 км

...
Днес около 11 ч. се пуска движението в
ремонтирания 10 км
Коментари Харесай

Днес се пуска движението в ремонтирания 10 км участък от АМ „Тракия“ между п. в. „Чирпан“ и п. в. „Чирпан - Изток“

Днес към 11 ч. се пуска придвижването в ремонтирания 10 км сектор от автомагистрала „ Тракия “ от общо 16,5 км, които започнаха да се обновяват през февруари. В началото на април завърши ремонтът на 6-километровата отсечка между връзката за Автомагистрала „ Марица “ и пътен възел „ Чирпан “.

Участъкът е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничаващи системи /мантинели/, маркировка и знаци. По метода студено преработване е възстановена носимоспособността на пътното тяло в целия сектор. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, надълбоко фрезоване на съществуващата настилка, ремонтно-възстановителни действия на 9 съоръжения в правата сред пътните възли „ Чирпан “ и „ Чирпан - Изток “, бетонови работи, полагане на геомрежа, на неплътен и износващ слой от сплитмастик. На обекта се работеше едновременно в двета платна и с цел да се възстанови трафикът в сектора, който е в експлоатация от 2007 година, пътноподдържащото дружество „ Автомагистрали “ ЕАД работи максимално мобилизирано без почивен ден, съобразно метеорологичните условия.

Завършилите строителни действия в 16,5 км участък са част от стартирания през октомври м. година поетапен ремонт на общо 52 км от Автомагистрала „ Тракия “ /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 година приключи обновяването на 12 км от Автомагистрала „ Тракия “ в двете платна, сред пътните възли „ Белозем “ и „ Оризово “. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. В платното за Бургас през предходната година беше освежен и 2-километров сектор между км 198 и км 200.

От през днешния ден - 23 април, продължава ремонтът на следващите над 23 км от Автомагистрала „ Тракия “ до пътен възел „ Стара Загора “. Ще бъдат затворени и двете платна и трафикът ще преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас ще се отклоняват при пътен възел „ Чирпан - Изток “ на Автомагистрала „ Тракия “ по път II-66. От там по второкласния път ще не престават до пътен възел „ Стара Загора – Кольо Ганчев “, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора “, където водачите ще продължават по Автомагистрала „ Тракия “.

Пътуващите от Бургас към София ще се отклоняват при пътен възел „ Стара Загора “ на Автомагистрала „ Тракия “ по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора – Кольо Ганчев “. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „ Чирпан - Изток “, с цел да се качат още веднъж на Автомагистрала „ Тракия “.

Алтернативен маршрут на сектора в ремонт на Автомагистрала „ Тракия “ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да използват и първокласния път за по-голяма улеснение при пътешестване в пиковите дни и часове.

Предвижда се ремонтът на сектора от АМ „ Тракия “ сред пътните възли „ Чирпан - Изток “ и „ Стара Загора “ да продължи до 30 юни 2021 година

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР