Днес официално руснаците гласуват на референдум за промени в конституцията

...
Днес официално руснаците гласуват на референдум за промени в конституцията
Коментари Харесай

Руснаците решават бъдещето на Путин

Днес публично руснаците гласоподават на референдум за промени в конституцията на страната, които могат да разрешат на президента Владимир Путин да остане на власт идващите 16 година , осведоми ДПА.

67-годишният Путин е на власт от две десетилетия като президент и министър председател и сега е най-продължително управлявалия съветски или руски водач от Йосиф Сталин.
 Путин зове руснаците да гласоподават за поправките в Конституцията
Путин зове руснаците да гласоподават за поправките в Конституцията

Важен е всеки един глас, сподели той

Ако измененията в конституцията бъдат утвърдени, Путин ще може да бъде избран отново още два пъти и евентуално да остане на власт до 83-годишна възраст.

Путин, който култивира известност на поръчител на постоянна Русия, повтори това в обръщение към народа тази седмица , насърчавайки жителите да гласоподават в поддръжка на промяната.
 45,7% от руснаците дали своят вот на референдума
45,7% от руснаците дали своят вот на референдума

Путин с послание

" Ние можем да подсигуряваме непоклатимост, сигурност, разцвет и заслужен живот за хората единствено посредством развиване и единствено дружно ", сподели той.

Гласуването беше разпределено в границите на шест дни, с цел да се ограничи разпространяването на ковид.

Путин разгласи днешния ден за неработен, за да насърчи изборната интензивност.
 Руснаците изрично поддържат измененията в конституцията на Путин
Руснаците изрично поддържат измененията в конституцията на Путин

Около 76 на 100 от интервюираните са дали своят вот " За "

Ако предложенията бъдат признати, това ще са първите огромни ремонти в конституцията на Русия от приемането й през 1993 година след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Гражданите дават отговор единствено с " да " и " не " на измененията, които към този момент са утвърдени от Народното събрание на Русия и подписани от Путин.

Очакванията са поправките да минат. Социологическо изследване от понеделник демонстрира, че 76% от гласувалите са подкрепили измененията.

Вчера беше обявено, че 45% от имащите право на глас в Русия са дали своят вот на референдума .
 В Русия гласоподават на референдум за оставане на Путин на власт до 2036 година
В Русия гласоподават на референдум за оставане на Путин на власт до 2036 година

Гласуването ще продължи до 1 юли, когато е формалният избор

Една от измененията планува рестартиране на президентските мандати на Путин от нула , което ще му разреши да ръководи още два мандата и евентуално да остане в Кремъл до 2036 година

Според сегашните правила мандатът на 67-годишния водач изтича през 2024 година

Реформите също ще консолидират президентските пълномощия, като разрешат на президента да номинира топ съдии и прокурори. Реформите плануват стопански промени, които ще подсигуряват, че минималната заплата няма да бъде по-малка от минималния предел за прехранване и държавните пенсии ще бъдат поправени по отношение на инфлацията. Промените включват и споменаването, че руснаците " имат вяра в Бога ", макар че страната има дълга история като световна страна, а също се не разрешават гей браковете. Тези правила са в основата на консервативната и патриотична ценностна система, подкрепяна от Путин.

Кремъл се надява на висока изборна интензивност. В пропагандните материали не се загатва Путин или че може да остане на власт още едно десетилетие и половина . Вместо това е изобразено дете, което целува баба си с девиз " За обезпечено пенсиониране ". На различен афиш съветско семейство желае да се " запазят фамилните полезности ".

Кремъл с отвращение отсрочи планувания за 22 април избор поради разпространяването на ковид и налагането на ограничения за преодоляване на епидемията.

През януари тази година Путин излезе с оферти за реформиране на конституцията от 1993 година и те небрежно бяха утвърдени от двете камари на Народното събрание и районните депутати. Той настоя руснаците да си кажат последната дума, макар че референдум за конституционната промяна не е наложителен по закон, като стимулира решението си с това, че плебисцитът ще даде легитимност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР