Днес официално премахнахме един двоен стандарт в ЕС, от който

...
Днес официално премахнахме един двоен стандарт в ЕС, от който
Коментари Харесай

Промени за всички българи, които превеждат пари в евро

„ Днес публично премахнахме един двоен стандарт в Европейски Съюз, от който българите бяхме най-ощетени. Европейският парламент одобри с огромно болшинство от 532 гласа от 609 дали своят вот регламента, по който бях главен докладчик и основен договарящ, с който понижаваме таксите за презграничните преводи в евро до равнищата на таксите за вътрешни преводи. Това значи, че в случай че изпращаме или получаваме парична сума към или от друга страна в Европейски Съюз, ще плащаме към 10 пъти по-ниски такси. До момента банките в България постановяваха най-високите такива такси в целия Европейски Съюз, които варираха сред 30 и 50 лв. за превод от 10 евро. След влизането в действие на регламента от 15 декември 2019 година жителите и бизнесите ни ще бъдат третирани наедно с тези на страните от Еврозоната, които имат минимални или нулеви такси за преводи на евро “, съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел след приемането от Европейския парламент на Регламента за презграничните заплащания.
„ С регламента решаваме още един проблем. Всички, които пътуват и употребяват банковите си карти за заплащане или изтегляне на пари в други страни от Европейски Съюз, ще имат повече информация при какъв курс се обменят парите им и какъв брой са таксите за превалутиране, с цел да могат да изберат най-изгодната опция. В момента тази информация е доста мъчно налична и постоянно осъзнаваме, че сме платили високи такси, чак когато забележим банковото си извлечение. “ Това добави Ева Майдел.

Българският евродепутат акцентира, че за следващ път се потвърждава успеваемостта на Европейския съюз, тъй като законодателство с подобен мащаб и резултат няма по какъв начин да бъде признато от никоя страна самостоятелно. Приетият текст планува след три години Европейската комисия да показа изследване дали е подходящо изравняването на таксите да се отнася за всички валути в Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР