Днес официално бе открита една истинска придобивка за хората, които

...
Днес официално бе открита една истинска придобивка за хората, които
Коментари Харесай

Първият в страната стоматологичен кабинет за хора в инвалидни колички заработи в Пловдив

Днес публично бе открита една същинска облага за хората, които се придвижват с инвалидни колички и срещат трудности при обикновен жанр неща, налични за всички останали. Зъболечението е едно от тях- те би трябвало да бъдат местени от количката на стола.
Днес Денталният факултет на Медицинския университет в Пловдив показа първия в страната стоматологичен кабинет тъкмо за такива пациенти. Нещо повече - до момента в който стигнат до него, не се постанова те да преодоляват нито едно затруднение, тъй като е помислено за всичко още от улицата. Проф. доктор Георги Тодоров, декан на факултета, преряза лентата дружно с Латин Банков, ръководител на Съюза на хората с увреждания в Пловдив и първи пациент на новия стол. Всъщност всяка компания, която създава съоръжение за стоматологични кабинети, предлага на пазара и сходна версия за хора в колички, само че към този момент само Денталният факултет е купил такава установка.
Пациентът си влиза с количката, просто я обръща и влиза на заден ход върху платформа, чиято височина може да се контролира. Зад главата му има непрекъсната подкрепяща възглавница, която също се контролира, а всичко останало е както си го знаем. Пациентите ще се лекуват гратис, с тях ще работят студенти от шести курс и специализанти. Водят се договаряния със Здравната каса някои аспекти от лекуването да бъдат финансирани, тъй че полагаемите се по принцип процедури да бъдат реимбурсирани на факултета.
Първият и единствен към този момент стоматологичен кабинет за хора с двигателни проблеми в инвалидни колички е единствено началото, сподели през днешния ден проф.д-р Тодоров. Латин Банков благодари от името на всички, които като него са приковани в количките и се радват на всяка сходна облага, която ги приобщава към всекидневието. В градската среда трудностите за тях са неизброими.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР