Днес облачността ще се увеличава и след обяд от северозапад

...
Днес облачността ще се увеличава и след обяд от северозапад
Коментари Харесай

Дъжд и силен вятър на Бъдни вечер

Днес облачността ще се усилва и след обяд от северозапад ще стартират валежи от дъжд, които до среднощ ще обзет съвсем цялата страна.

Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад, само че по-късно след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са сред 8 и 13°, тук-там в Предбалкана и по-високи. Вечерта, с понижението на температурите, тук-там във високите полета на Западна България, дъждът ще минава в сняг, само че ще стопира.

В планините ще е прохладно, със мощен, по високите и открити елементи до плевел северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-северозапад. В следобедните часове ще има валежи от дъжд, на височина над 2200 метра – от сняг, вечерта и в по-ниските елементи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 3°.

Жълт код за мощен вятър е в действие за вечерта и нощта против вторник в западна и централна България.

През нощта против Коледа и до сутринта на Коледа ще бъде облачно, прохладно и с валежи, най-вече от дъжд. Ще духа мощен и стремителен вятър от запад-северозапад и с него захлаждането ще продължи; тук-там в Предбалкана и високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг.

През деня ще остане прохладно, само че по здрач вятърът ще отслабва. От запад облачността ще се раздира и понижава, най-късно над югоизточните региони от страната, където ще остане облачно съвсем през целия ден. Температурите ще са без значителен дневен ход и минималните ще са сред минус 4° и 1°, а оптималните ще са сред минус 1° и 4°.

През идващите три дни облачността ще е раздрана, в множеството региони най-вече забележителна. В сряда и четвъртък вятърът малко ще отслабне, повече в нощните часове, само че денем още веднъж ще се усилва и ще бъде сдържан, от север и северозапад. Минималните температури през първия ден ще се намалят, а дневните напълно едва ще се покачат.

В петък вятърът ще отслабне още, за малко ще бъде от югозапад. На обособени места в Северна България ще превали едва – най-вече дъжд. Минималните температури ще останат без особена смяна – най-вече сред минус 5° и 0°, а дневните още малко ще се покачат.

В събота ще бъде най-вече облачно. С увеличаване напразно от северозапад ще стартира студено навлизане. На обособени места ще има и слаби валежи от дъжд и сняг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР