Днес облачността над страната ще е променлива, над планинските райони често ...

Днес облачността над страната ще е променлива, над планинските райони често

Силен вятър в половин България, през уикенда идва още студ

Днес облачността над страната ще е променлива, над планинските региони постоянно забележителна, само че единствено на обособени места там ще превали едва . Ще продължи да духа до сдържан, в Дунавската низина и западната част от Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София - към 7°.

Жълт код за мощен вятър е разгласен за 13 области . Вятърът ще доближава 20-22 метра в секунда в областите Видин, Враца, Монтана, София област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Сливен.

 времето 25 ноември Национален институт по метеорология и хидрология

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа най-вече умерен северозападен вятър. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно силен  северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра към минус 3°. 

През почивните дни захлаждането ще продължи. В събота вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Ще има раздрана облачност, която по-късно денем ще се усилва и вплътнява, към момента без превалявания.

В  неделя вятърът ще смени посоката си, ще бъде от изток-североизток, предимно слаб. Ще доминира облачно време. След обяд в равнинната част от Западна България ще завали дъжд, във високите котловинни полета и в Предбалкана - сняг. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, по Черноморието до 5°-6°, оптималните - най-вече сред 4° и 9°.

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg