Днес ни очаква обрат във времето. В низините и равнините

...
Днес ни очаква обрат във времето. В низините и равнините
Коментари Харесай

Днес ни очаква обрат във времето

Днес ни чака поврат във времето. В низините и равнините ще е съвсем безшумно и тук-там ще се образуват мъгли. В планинските региони ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, по-ниски тук-там по високите западни полета, в София - към 6°. През деня през страната ще премине леден атмосферен фронт.

Още рано сутринта от северозапад ще стартират превалявания от дъжд. В югоизточните региони преваляванията ще са по-късно вечерта и през нощта против четвъртък, там е допустимо и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са в необятни граници: от 13°-15° в Северозападна България до 23°-25° в югоизточните региони където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър и ще има повече слънчеви часове.

В планините ще е най-вече облачно, основно в следобедните часове с превалявания от дъжд, над 2500 метра - от сняг, обилни в масивите от Западна България. Преди обяд ще духа сдържан югозападен вятър и към момента ще е топло с оптималната температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра - към 7°. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Температурите бързо ще се намаляват, с тях и височината над която дъждът ще е от сняг ще снижи до към 1500 метра.

Над Черноморието сутринта ще има ниска облачност, в обособени региони и мъгла. До обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността краткотрайно ще намалее до слънчево време. След обяд от север облачността ще се усили и ще стартират превалявания от дъжд. На обособени места ще прегърми. През по-голямата част от деня ще духа до сдържан югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са 20°-24°. Температурата на морската вода е 15°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР