Днес не е последният ден на това Народно събрание, а

...
Днес не е последният ден на това Народно събрание, а
Коментари Харесай

Христо Иванов: Докато се обиждаме в парламента, избирателите си казват ``Вие всички сте боклуци`` |

Днес не е последният ден на това Народно заседание, а първият на идващото. Чака ни грозна кампания, в която ще се сочим с пръсти и ще приказваме по какъв начин всички други са отпадъци, а гласоподавателите ще си мислят „ Вие всички сте отпадъци “, съобщи от парламентарната естрада водачът на ПГ на " Демократична Бъглария " Христо Иванов. 

Той означи, че неуспехът на този парламент е поради неналичието на единодушие за воденето на най-базов разговор сред обединенията.

" Дори не можем да проведем среща, без да се споделя след това по медии какво се е споделило там. Не може да се трансформира в компромат самият факт, че е имало среща ", посочи Христо Иванов.

Според него политическата система в България минава през значима промяна и този развой няма по какъв начин да се случи еднократно, линейно или проведено: 

" Хубаво е отвън хаоса, офанзивите и недоволствата да разгледаме този развой, да го назовем. Стигнахме до обстановка, в която няма един огромен, няма следващ избавител, няма някой, който да се счита за свръховластен. "

Иванов подчертава, че централният въпрос на тази рецесия е въпросът по какъв начин в България се реализира властта – в чий интерес и в чие име. Той е мнение, че главната рецесия, от която обществото ни страда, е честен разпад:

" Свикнали сме на безконтролна власт, която се презарежда. Това породи рецесия на моралното самочувствие на нашата нация. Властта е най-предизвикателната материя за индивида и би трябвало да се дозира "

По думите му следва да има повече междинни по мярка партии, което ще отнеме опцията да се слагат ултиматуми от огромните на по-малките политически сили.

Христо Иванов изрази страдание, че 46-ото Народно заседание не се е фокусирало повече върху политиките, свързани с ковид.

И добави, че в първия образователен ден в страната депутатите би трябвало да си признават, че имат доста да учат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР