днес не беше постигнатото отдавна чаканото споразумение за бъдещите търговски

...
днес не беше постигнатото отдавна чаканото споразумение за бъдещите търговски
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания не се договориха за Brexit

днес не беше постигнатото от дълго време чаканото съглашение за бъдещите търговски връзки сред Европейски Съюз и Англия. Преговарящите от двете страни на следващия рунд в Лондон обявиха, че вършат пауза в диалозите, с цел да могат да беседват с политиците и да получат инструкции по какъв начин да продължат, съобщи Ройтерс.

Това става по-малко от 4 седмици преди Англия дефинитивно да излезе от орбитата на Европейски Съюз на 31 декември. Двете договарящи страни обявиха, че диалозите са блокирани по три съществени тематики и всяка от тях упорства за отстъпки от другата, с цел да може да се договорят по-благоприятни правила за търговията сред тях.

"След едноседмични интензивни договаряния в Лондон двамата основни договарящи се съгласиха през днешния ден, че още няма условия за съглашение заради забележителните разлики по комерсиалните правила, държавното контролиране и риболова ", обявиха в обща декларация Мишел Барние от Европейски Съюз и Дейвид Фрост от Обединеното кралство.

Те се договориха да създадат пауза, с цел да могат да осведомят своите ръководители за положението на договарянията. Утре председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и английският министър председател Борис Джонсън ще обсъдят създалата се обстановка, оповестиха те.

Ако двете страни не съумеят да реализират съглашение, 5-годишният развой на Брекзит ще приключи с стопански, търговски и финансов безпорядък в цяла Европа и отвън нея, което е призрачен сюжет за бизнеса и вложителите.

Германската канцлерка Ангела Меркел предприе самодейност, с цел да помогне за постигането на "компромис ", който ще разреши да бъде финализирано комерсиалното Брекзит съглашение без спомагателни затруднения, заяви английският в. "Гардиън " (Guardian).

Говорителят й Щефен Зайберт, съобщи по-рано денем, че Меркел е признала правото на всяка страна да има своите "червени линии ", само че постоянно може да се откри място за компромис.

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние удостовери, че изискванията за договорка с Англия след Брекзит не са били изпълнени при последния кръг от договаряния "поради обилни разлики по отношение на равноправните условия, ръководството и риболова ".

Барние добави, че в събота председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и английският министър председател Борис Джонсън ще обсъдят актуалната обстановка в договарянията и вероятността за бъдещото им развиване. По-рано денем беше обявено, че Барние е загатнал за опцията договарянията сред Брюксел и Лондон да продължат през идната година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР