Днес националният отбор по естетическа гимнастика за жени и треньорката

...
Днес националният отбор по естетическа гимнастика за жени и треньорката
Коментари Харесай

Националният отбор по естетическа гимнастика за жени получи награда за номер 1 през ноември

Днес националният тим по естетическа гимнастика за дами и треньорката Кристина Ташева получиха премиите за №1 на ноември - особено направен плакет от " Burnit Sunsystem " и обичайния " Златен трибагреник " от пресклуб " България ". На церемонията участваха всички състезателки:

Сияна Табакова, Карина Нейкова, Дария Капсъзова, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова, Сибила Кърпачева и Рада Куатли.

В постоянната анкета на пресклуб " България " измежду спортните редакции международните шампионки от шампионата в Грац, Австрия, които се пребориха за първата купа в историята на този спорт у нас, оглавиха месечната ранглиста с 13 гласа.
 Снимка 600291
Източник:

На второ място с 6 гласа е националният тим по ръгби, който записа втора поредна победа и първо място в Европейска конференция 1 Юг, трети с 5 гласа са баскетболистите от националния тим за мъже, които победиха Кипър в предварителните квалификации за Европейското състезание в група F.

При гласуването за треньор на месеца разпределението на гласовете е същото - 13 редакции са избрали Кристина Ташева, 6 са предпочели треньора на ръгбистите Ромен Балмис и 5 са показали треньора на баскетболистите Росен Барчовски.

След церемонията Мариета Дукова - създател и президент на федерацията по естетическа гимнастика - благодари особено за премиите и на медиите, оценили триумфа на международните шампионки. Тя се обърна особено с думи на признателност и към Радослава Димитрова - специалист в ММС- за поддръжката към красивия спорт, несправедливо подценяван години наред до неотдавна.

С помощта на министър Весела Лечева за Световното състезание в Австрия националният тим по естетическа гимнастика получи целево 27 000 лева и за първи път родителите не плащаха от джоба си, с цел да отидат надарените девойки на огромно съревнование, акцентира Дукова.

Радослава Димитрова показа, че съгласно новата стратегия за финансиране от ММС, утежняващите разноски за наеми и консумативи ще бъдат изключени от бюджетите на федерациите за спортно-състезателна активност. Освен това, се планува обособена стратегия за финансиране на треньорите. Подходът към установяване на средствата за другите спортове е диференциран, което също е изобретение в полза на състезателите, треньорите и федерациите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР