Днес Народното събрание взе озадачаващо решение. Депутатите на първо четене

...
Днес Народното събрание взе озадачаващо решение. Депутатите на първо четене
Коментари Харесай

Връщат зеления рекет върху държавните проекти, забравяме за пътища, тунели и мостове

Днес Народното събрание взе озадачаващо решение. Депутатите на първо четене трансформираха Закона за запазване на околната среда. Беше възобновено двуинстанционното правосъдно обжалване на плановете от държавно и национално значение. Това значи, че всеки план за автомагистрала, уголемение на метрото, тунели, мостове на Дунав и други реки, пътища, ще се гледа на две правосъдни инстанции.
Преди няколко години, тогавашните ръководещи трансформираха Закон за опазване на околната среда с цел да спрат злоупотребите с права главно от зелени Неправителствени организации, които апелираха всички инфраструктурни обекти от европейско и национално значение, като транспортните коридори, заводът за отпадък, 7 ми реактор на АЕЦ Козлодуй и редица други. В разследване на което те се бавят с години, а някои изобщо не се случиха. Фрапантен образец беше по какъв начин Неправителствени организации с един чиновник забави софийското метро с над 3 години. Тогава Народно събрание остави двуинстационното обжалване за общински и частни планове.
С промените, които през днешния ден депутатите одобриха, тази порочна процедура ще се върне с цялостна мощ. Лицата и организациите, които нормално апелират имат сериозен опит в умеенето си да мотаят съда. И до момента в който не получат някаква полза, финансова или друга не се отхвърлят. Правителството и Министерството на районното развиване паднаха в клопката на зелените си съдружни сътрудници. Не за 4, а за два пъти по четири години няма да се случат желанията за мостове над Дунав, тунели под Петрохан и Шипка, автомагистралите Хемус и Черно море и Русе -Велико Търново.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР