Днес народните избраници за първото се заседание от политическия сезон

...
Днес народните избраници за първото се заседание от политическия сезон
Коментари Харесай

Заявките на първия пленарен ден

Днес националните избраници за първото се съвещание от политическия сезон след лятната отмора . По традиция пленарният ден стартира с заявления на всички парламентарни групи.

ГЕРБ

Припомниха огромния си компромис към властта

ГЕРБ започват новата пленарна сесия с припомняне за огромния компромис, който създали да поддържат постоянна власт. Десислава Атанасова от името на ПГ акцентира, че със съставянето на държавно управление е направена първа крачка към превъзмогване на тежката политическа рецесия. Правителството се излъчи с втория изследователски мандат, напомни тя. Ние поставихме тясно партийните си ползи на назад във времето, сподели Атанасова и прикани това да вършат и другите участници в процеса. Целта била да се спре войната сред институциите, администрацията да проработи ритмично и да се постави завършек на неустойчивостта.

За нас властта не е самоцел, уточни националният представител. Това, че ГЕРБ са оставили на назад във времето партийния си интерес не означавало, че безрезервно ще одобряват всяко решение на властта. Атанасова желае партийната принадлежност да не е аршин за заемане на даден пост. Герберите желаят българското общество да преодолее разграничителните линии. Хората на Бойко Борисов са подготвени да чуят всяка позиция и да одобряват претекстовете за нейното битие. Мащабният компромис, който ГЕРБ създали не бил проявя на уязвимост, а на мощ. Този метод щял да бъде потребен за страната и хората.

Не сме не запомнили уговорките си пред българските гласоподаватели, разясни националният представител, а с цел да се случи това, би трябвало да има постоянна власт. Десислава Атанасова изброи целите в законодателството - законите по ПВУ, правосъдната промяна, като Конституционната промяна е не краят, а началото на дълготрайна правосъдна промяна. За задачата е нужна необятна поддръжка от партиите и обществото. Добронамерен диалог чакат от ГЕРБ.

Друг акцент в декларацията й беше бюджет 2024 като би трябвало да се подсигурява успокоение за жителите и бизнеса. Десислава Атанасова се разгласи против периодическите актуализации на макрорамката. Затова от ГЕРБ ще желаят реален бюджет, който да балансира сред разнообразни цели.

Продължаваме промяната/ Демократична България

Напрегнат компромис, с цел да се възвърне парламентарната република

С констатация за " под напрежение компромис ", който държи постоянното държавно управление и болшинството в Народното събрание стартира декларацията си Атанас Атанасов от името на парламентарната група на ПП/ДБ. Атанасов прикани сътрудниците в пленарна зала " да бъдем на висотата на отговорността, която ни е гласувана " и са " ни изпратили във висшия орган на ръководство на страната ".

" Непрегнатият компромис " е шансът да се преодолее втората огромна политическа рецесия, в която е изпаднала България, и е била опасност да се компрометира демократическия развой.

ПП/ДБ са наясно, че идната сесия ще бъде под егидата на локалните избори, само че не би трябвало да се не помнят главните задания. Атанасов ги изброи - смяна на Конституцията като залог за определяне на правова страна, Шенген, Еврозоната и законите за КПКОНПИ. Г

" Нужни са промени, с цел да имаме настояща система за сигурност, в това число и да се увеличи техния потенциал ", настоя Атанасов. Призна и че огромен е казусът с граничния надзор и мигрантската вълна.

Възраждане

Костадинов пита къде е страната

" Възраждане " избяга от общото и подчертава на частното. Костадин Костадинов сподели, че българинът Милан Димитров ще бъде съден в Гърция за екстрадицията му в Съединени американски щати. Днес ще се вземе окончателното решение, уточни той. Димитров е задържан в Гърция, тъй като нарушавал глобите на Съединени американски щати против Русия. Семейството му търси помощ от страната, само че помощ не получават. В съда в Атина няма наш представител. Къде е българската страна, какво е българската страна, попита Костадинов. Това е признак за разпад на държавността, безапелационен бе водачът на " Възраждане ". Вече дали своят вот купените и наплашените, съгласно него. Той напомни зачестилите убийства в страната. Костадинов не е склонен, че вместо с дневния ред на обществото властта се занимава с основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Освен това водачът на " Възраждане " видя външна интервенция в среща на английския дипломат с ЦИК, с Мария Габриел и Асен Василев. От партията ще питат защо е говорено по време на срещата. Насъскват се българите един против различен по един зверски метод, по мнението му.

Българската страна изисква да се ръководи от устойчиво болшинство, а, акцентира Костадинов.

Движение за права и свободи

Държавата работи постфактум на улицата

Държавата се разминава с интензивността на жителите. Не може дейностите на страната да са постфактум, разследване от интензивността на улицата, защото това е разрушително за доверието в страната и държавността. Нужна е отговорност не на думи, а на каузи и това минава през разговор, съобщи от името на Движение за права и свободи ръководителят на партията Мустафа Карадайъ, който въпреки и да установи, че обществото ни е разграничено има болшинство за това България да е част от Европейски Съюз и НАТО, само че и да живее по европейски стандарт. В тази посока приоритет са законите по ПВУ, Шенген, Еврозоната.

" Всички сме виновни за това, само че отговорността на ръководещите е най-голяма за това ", акцентира Мустафа Карайдай.

Конституцията - един от най-важните въпроси пред това Народно заседание, в това число и за отстояване и определяне на правовата страна. Мустафа Карадайъ прикани за съществени диспути, в чиято основа да залегне оценката на достиженията на демокрацията в последните 30 години, в това число и оценка на българския етническия модел.

Карадайъ обърна внимание и на идните локални избори, които в действителност за най-важни за хората, защото локалните управляващи са най-близо до хората.

Карадайъ се разгласи за прекъсване на прогресивното обедняване, дейно потребление на целия запас от Европейски Съюз, поддръжка на уязвимите групи, опазване на здравето, обучение, правосъдна промяна. Нужна е национална стопанска система и стопански напредък. Нов вид огромно мислене за обществено и икономическо мислене.

Време е за ново начало, приключи декларацията си ръководителят на Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия

Истинската смяна може да пристигна през локалните избори

Българска социалистическа партия си пожела нова мисъл и нов разсъдък в този политически сезон. Корнелия Нинова пожела да се работи в полза на българските жители и страна. Това държавно управление е държавно управление на задкулисието, на сделките и дълбоката страна, счита алената лидерка. Това се удостоверило от днешните думи на водача на ГЕРБ. Управлението се водело от персоналните ползи, а в дейностите на болшинството се вижда законодателна отпадналост и правна неначетеност.

Освен това се създавал житейски безпорядък - продължавало напрежението за енергийна сигурност, нямало разбиране какво е енергийна беднотия. Съсипвате държавния бранш, а той обезпечава 1/3 от парите в бюджета, упрекна Нинова. Нищо няма и в опазването на здравето. 1,3 милиона ваксини се купували за коронавирус. А къде е този коронавирус, недоумява Нинова. В образованието се посягало освен на българските, само че и на европейските класици. Тръгват нагоре и цените на горивата. Къде ви е минималната работна заплата, попита тя и видя застой, декаданс и връщане обратно на страната. В правосъдната система шествали единствено спрените каузи на Бойко Борисов за Барселонагейт и Чекмеджегейт. Тя поздрави ПП/ДБ, че изпълнили тази част от проекта за изпиране на Бойко Борисов. Отношенията на Българска социалистическа партия и президентът били ясни. Президентът Радев злоупотреби със служебната власт, сподели още Корнелия Нинова. Този човек преяде с власт, добави тя и предизвести: " за един неверен Илия не може да убиете свети Илия ". Социалистката настоя да не се вършат промени в Конституцията поради един човек. Навреме усетихме желанията на сглобката, регистрира Корнелия Нинова, която не можела да си показа столетницата да взе участие в това ръководство. Надеждите ви за смяна се пропиляха, обърна се в края на декларацията си тя към жителите. Тези хора тук ви използваха, предизвести Нинова и уточни, че смяната може да стане през локалните избори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР