Днес Наоми Кембъл е легенда в модната индустрия, а името

...
Днес Наоми Кембъл е легенда в модната индустрия, а името
Коментари Харесай

Наоми Кембъл благодари на Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън - slava.bg

Днес Наоми Кембъл е легенда в стилната промишленост, а името й се подрежда до това на Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън и Кейт Мос – девойките, поради които се появява понятието „ супермодел “, давайки началото на златната епоха в модата през 90-те.

Наоми е една от първите чернокожи хубавици, които съумяват в промишлеността. Тя отваря порти за доста други девойки като нея, които се пробват да пробият в модата. Но както Кембъл споделя в скорошно изявление за списание Variety, пътят й е бил нелек, тъй като по това време предразсъдъците са били доста по-големи.

„ В предишното мисленето не беше по този начин свободно, както през днешния ден. Имало е ревюта, за които не си бяха и помисляли да вземат цветнокож модел. Но аз имах същински приятелки до себе си. Линда и Кристи постоянно се застъпваха за мен. Те ме защитаваха. „ Ако не я вземете, и ние няма да участваме “, заявяваха те най-директно, когато виждаха дискриминация. Днес с Линда, Синди и Кристи към момента сме доста близки, само че животът ни събра от разнообразни елементи на света. Ако не беше работата ни, в никакъв случай нямаше да се срещнем. А през днешния ден те са второто ми семейство, въпреки и да не се виждаме толкоз постоянно, колкото бихме желали. Но постоянно ще съм им признателна. И знаете ли, през днешния ден такова същинско другарство и поддръжка в промишлеността са необичайност. Хората в този момент мислят единствено за себе си “, споделя Наоми.

Според нея коронавирусът може въпреки всичко да донесе и нещо положително, и то освен в стилния свят. Кембъл се надява още веднъж да се види какъв брой е нужна взаимната поддръжка сред хората. „ Аз съм оптимист и имам вяра, че поддръжката, която в този момент започнах да виждам в този спешен миг, ще остане и отсега нататък “, споделя тя.

Източник: Eva.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР