Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време,

...
Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време,
Коментари Харесай

Времето днес: Слънчево до обяд, после идват облаци и мъгла

Днес над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, следобяд от запад ще се появи раздрана междинна и висока облачност. В западните региони от Дунавската низина и Горнотракийската равнина, и котловините от Югозападна България ще се задържи безшумно и мъгливо. Ще духа слаб, в източните региони и Предбалкана - до сдържан югозападен вятър, с който ще се придвижва топъл въздух. Температурите ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 7° и 12°, по-ниски ще се задържат в регионите с мъгла; в София - към 5°.
Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от югозапад. Максимални температури: 9°-12°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще доминира слънчево време, следобяд с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел вятър от югозапад. Температурите ще се покачат и на височина 1200 метра оптималната ще бъде към 6°, на 2000 метра - към 1°.
В петък и събота със слаб до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен югозападен вятър ще се затопли. Минималните температури на всички места ще са над нулата, втория ден в югоизточните региони - до 10°. Дневните температури в множеството места ще са сред 13° и 18°. Сутринта в низините и котловините, предпазени от вятъра, ще се образува мъгла или ниска облачност. 
В западната част на Дунавската низина и на Горнотракийската равнина през по-голямата част от деня ще се задържа облачно и мъгливо, там и температурите ще остават по-ниски, от 5°до 10°. Над останалата част от страната ще има раздрана висока и междинна облачност. Късно в събота, към вечерта, от северозапад облачността ще се вплътнява.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР