Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

...
Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.
Коментари Харесай

38° максимална температура днес

Днес над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Временни нараствания на облачността ще има над Североизточна България и планинските региони, където на обособени места се чака и да превали. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури - сред 30° и 35°, в крайните югозападните региони до 38°.

По Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни преди обяд по северното крайбрежие, където на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури – от 28° до 33°. Температурата на морската вода е от 23° до 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места, основно в Рило-Родопската област, кратковременно ще превали. Ще духа сдържан, по била - мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 24°, на 2000 метра – към 15°.

В началото на идната седмица времето ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб, от изток. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Температурите ще се покачат с 3-4 градуса. В сряда, по-късно денем, от северозапад ще стартира да прониква по-хладен въздух. Ще има по-значителни нараствания на облачността и по здрач тук-там ще превали. В четвъртък температурите ще се намалят още, само че ще останат близки до естествените за средата на юли. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали и прегърми. Възможни са и градушки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР