Днес над 700 хиляди ученици ще пристъпят прага на българското

...
Днес над 700 хиляди ученици ще пристъпят прага на българското
Коментари Харесай

Проф. Цоков: С гордост бъдете УЧИТЕЛИ на децата ни!


Днес над 700 хиляди възпитаници ще пристъпят прага на българското учебно заведение. За всеки един от тях и за техните фамилии днешният ден е празник. Така е и за всички, които са свързали живота си с задачата да преподават и да образуват персони. Затова и първият образователен ден е празник и за цялото ни общество. Празник на знанието! С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков стартира обръщението си за първия образователен ден.

Бих желал да се обърна особено към тези малко над 57 хиляди първокласници, които през днешния ден за първи път ще се срещнат със своите учители. Скъпи деца, през днешния ден в родното учебно заведение стартирате едно огромно премеждие. Приключение, което ще е изпълнено с доста провокации, игри, разкриване на нови неща и познания за света към вас. Бъдете любопитни, търсещи и на първо място щастливи през образователните часове, които Ви предстоят. Нито за миг не забравяйте, че учебното заведение е място, където постоянно ще получите поддръжка и схващане. Уважавайте учителите си и общувайте със съучениците си - другарствата с тях са скъпи.

Скъпи учители и ръководители на просветителни институции, в обучителния развой има сложни дни, има и моменти, в които човек си задава въпроса дали да продължава да дава всичко от себе си. Днес, когато цялото ни общество гледа към Вас, повече от всеки път би трябвало да сте горди с специалността си.

Обичайте я, тъй като тя е предопределение! С горделивост бъдете УЧИТЕЛИ на децата ни. Хилядите цветя, които ще получите в първия образователен ден, са жест на признателност и самопризнание за труда Ви от цялото общество.

Специални поздравления през днешния ден насочвам и към колективите на всички яслени групи и детски градини. Вие поставяте основата, без която триумфите и на учебното, и на висшето обучение биха били немислими!

Не на последно място приветствам с първия образователен ден и 398-те български неделни учебни заведения зад граница. Скъпи представители на българските общности и учители, продължавайте да обучавате със същото мъжество и давайте всичко от себе си, с цел да възпитате любовта към езика, културата и родината ни в тези близо 30 хиляди деца, които живеят надалеч от България, само че посредством Вас тя ще остане в сърцата им.

Пожелавам на всички Вас – учители, шефове и възпитаници, здраве, благоденствие и добротворство!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР