Днес на заседание на Временната комисия за проучване изпълнението на

...
Днес на заседание на Временната комисия за проучване изпълнението на
Коментари Харесай

Аню Ангелов: Не може да се модернизират трите вида армии едновременно

Днес на съвещание на Временната комисия за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан бе изслушан някогашният боен министър в кабинета "Борисов 1 " Аню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на защитата от 41-ото Народно заседание от... към профила, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"По мое време всичко по работата на Министерството на защитата, обвързвано с капиталовия план, беше очевидно и всички документи са очевидни. Не сме държали нищо прикрито. Бюджетът на армията бе скъсен с близо 40% през 2010 година и бе преценено, че модернизацията на Военновъздушни сили би трябвало да се реализира в границите на 700 млн. лв.. Изптатихме запитвания до другите производители. След приемането на офертите се спряхме на три оферти - на Съединени американски щати и Португалия за използвани F-16, на Италия за "Юрофайтър " и на шведските "Грипен ", разкри Ангелов.

"Никога не съм пренебрегнал военната експертиза. Провеждахме по 2-3 съвещания на Съвета по защита, където участват всички командири. Имам своя персонална военна експертиза, заместникът ми беше полковник, занимаващ се с армията през цялата си работа. Отговорността за всяко решение беше моя като министър, слушах всичко, което ми споделят военнослужещите, само че всичко напълно вярно идваше върху моите рамене “, сподели още той.

"Трите плана за модернизиране на армията не могат да вървят дружно, колкото и да наподобява, че всичко е решено, че са гласувани някакви пари. Трябва да бъдем доста деликатни, когато преценяме какви са целите и какво би трябвало да се прави. Безусловно Сухопътните войски страдат, те в действителност останаха най-назад, само че получиха по един контракт с „ Мерцедес “ и много транспортни средства за джипове, транспортни коли и така нататък Ако в този момент изпращах молба за отговор щях да желая и нови, и остарели самолети. Сега за какво не са желани предложения за нови самолети не мога да кажа, господин Николай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 година Юрист. Магистър по право и... към профила ще каже “, добави някогашният боен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР