Днес на официална церемония във Военния клуб в София ще

...
Днес на официална церемония във Военния клуб в София ще
Коментари Харесай

Слави Михайлов: Настаняването в социален дом трябва да е много крайна мярка

Днес на публична гала във Военния клуб в София ще бъдат връчени почетни призове за добродетел на 2017 година от Сдружението на сираците. Отличията се дават на организации, компании и общественици, които са подкрепили обществени начинания, проведени от сдружението в интерес на деца, лишени от родителска грижа и деца в неравностойно обществено състояние. В предаването „ Хоризонт до обед “ Слави Михайлов – ръководител на УС на Националното съдружие на сираците в България, сподели:

Сред наградените са народни представители, министърът на превоза, БДЖ, доста организации и компании, които през годината подкрепяха разнообразни обществени дела. Българска телеграфна агенция също ще бъде наградена, още и Нова телевизия,както и кметове на разнообразни общини. Избрани са хора, които са посочили отношение към обществената група, подкрепили са и по някакъв метод са обезпечили провеждането на събитие, което е в интерес на деца, лишени от родителска грижа. Тези, които ще бъдат наградени с почетни призове за добродетели на 2017 година, ще имат неповторимата опция да видят едни прелестни деца от междинното учебно заведение от гр. Пордим, които с национални носии ще изнесат танци, с цел да показват гения си. Част от подпомаганите деца са точно от това учебно заведение.

Според Михайлов, през последните години се е трансформирало отношението на хората по отношение на децата от обществените домове. Той счита, че настаняването в обществен дом за дете в риск би трябвало да е в доста краен стадий, тъй като по думите му пътят му назад е доста по-труден.

Децата би трябвало да получават поддръжка в фамилна среда. Настаняването в дом би трябвало да е краен вид. Няма добра процедура в страната.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР