Днес на една маса във Варна седнаха представители и на

...
Днес на една маса във Варна седнаха представители и на
Коментари Харесай

Ангелкова: Русия и Украйна седнаха на една маса във Варна и подкрепиха общ круизен туризъм в Черноморието

Днес на една маса във Варна седнаха представители и на Руската федерация, и на Украйна, и на Турция и всички поддържат развиването на круизния туризъм в Черно море, с цел да се посещават места, в които няма конфликтни точки. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след провелата се през днешния ден в града среща на министрите с сектор туризъм от Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС).
Според министър Ангелкова постигнатото на днешната среща е доста огромен прогрес, тъй като от началото на спора сред Украйна и Русия е било доста мъчно двете страни да седнат на една маса.
„ Знаете, че държавите-членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие имат разнообразни визии по тематиката за крушзния туризъм, а от време на време и разнообразни геополитически процеси въздействат върху вземането на обособени решения. По отношение на круизния туризъм следва среща в Турция, защото страната ще поеме координирането на работната група „ Туризъм” към Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС). На нея ще бъдат завършени общите маршрути”, сподели министър Ангелкова.
По думите ѝ от тук нататък следва техническата работа, с цел да могат да се изчистят детайлите по маршрута. След това организацията ще предложения и туроператорите, които оперират с круизни кораби. Най-напред България ще се включи в общ Черноморски винено-кулинарен маршрут. Той е наименуван „ Черноморската кухня и вино в Черноморския регион”, сподели още министър Ангелкова, представена от Фокус.
Тя добави, че след вчерашната среща на работната група, е признато решение този маршрут да бъде надграден с монументи на културата, включени в листата с обекти на Юнеско. Идеята е да се избегне необятният дебат по тематиката, тъй като всяка една страна разполага с извънредно разнообразно културно-историческо завещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР