Днес, на 95-годишна възраст, се помина първородният внук на Цар

...
Днес, на 95-годишна възраст, се помина първородният внук на Цар
Коментари Харесай

Почина първородният внук на Цар Фердинанд

Днес, на 95-годишна възраст, се помина първородният внук на Цар Фердинанд - Н. Кр.В. Вюртембергският Херцог Фердинанд Ойген Албрехт Мария Йозеф Иван Рилски Филип Аугуст Клеменс Карл Роберт Лудвиг Борис Кирил Франц де Паула, съобщи " 24 часа ".
Още по тематиката
Херцогът е роден на 3 април 1925 година Син на Н.Ц.В. Надежда, Княгиня Българска (1899-1958) и Херцог Албрехт Ойген, Херцог Вюртембергски (1895-1954). Детството на Херцога минава в Замъците Линдах и Карлсруе, учи в началното учебно заведение в Сен Гален, гимназия в Етал, Мюнхен и Швебиш Гмунд.

По политически аргументи му е отказано правото да служи във Вермахта и е разгласен за " неспособен за военна работа " през 1943 година

След войната постъпва в Университета Фрайбург в Брайсгау компетентност " инженер-лесовъд ", който приключва през 1951 година От ранна възраст, по почин на Августейшия си Дядо, стартира да се занимава с ботаника и дендрология. Остава неженен и целия си живот посвещава на запазване на горите и лесовъдството! В линията на наследяването на Вюртембергското Херцогство беше шести по ред.

Бог да го елементарни, по молитвите на Св. Ивана Рилски Чудотворец, чието име носеше Покойният Вюртембергски Херцог.

Очаква се деня и часа на опелото му в родовия на Вюртембергските Херцози палат " Алтсхаузен ", край Равенсбург, Горна Швабия.

 Очаква се деня и часа на опелото му в родовия на Вюртембергските Херцози палат
Очаква се деня и часа на опелото му в родовия на Вюртембергските Херцози палат "Алтсхаузен ", край Равенсбург
Снимка:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР