Днес, на 7-ми октомври в 00:01 ч. българско време, пилотираният

...
Днес, на 7-ми октомври в 00:01 ч. българско време, пилотираният
Коментари Харесай

УСПЕХ: Американският пилотиран космически кораб Крю Драгън се скачи с МКС!

Днес, на 7-ми октомври в 00:01 ч. българско време, пилотираният галактически транспортен съд на СпейсЕкс “Крю Драгън ” с петата му дълготрайна експедиция се скачи с Международната галактическа станция. На борда на станцията дойдоха астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада, японският астронавт Коичи Уаката и съветската космонавтка Анна Кикина – тя е първият руснак, извозен в космоса с частен галактически транспортен съд.

От всички представители на петата дълготрайна експедиция, изстреляна от СпейсЕкс, само Коичи Уаката е деец с четири предишни задачи за гърба си. Всички останали са “зайци ”, като за тях това е първото галактическо странствуване.

Сега на Международната галактическа станция живеят краткотрайно 11 души, доставени общо с два американски кораба “Крю Драгън ” и с един съветски “Союз ”. Освен гореспоменатите имена, останалите галактически поданици са съветските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин, астронавтите на НАСА Чел Линдгрен, Робърт Хайнс, Джесика Уоткинс и Франциско (Франк) Рубио, както и европейската астронавтка Саманта Кристофорети.

Но МКС няма да е гъсто обитаема още дълго. Предишният транспортен съд “Крю Драгън ” с четвъртата дълготрайна експедиция (Линдгрен, Хайнс, Уоткинс и Кристофорети) скоро ще се разкачи от МКС и ще се завърне на Земята. Очаква се това да се случи до седмица, само че точната дата зависи от метеорологичните условия наоколо до брега на Флорида. Екипите на НАСА следят метеорологична конюнктура доста деликатно и когато тя е оптимална, ще бъде даден ход за разкачването.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР