Днес, на 22 август, д-р Мадлена Бояджиева – кмет на

...
Днес, на 22 август, д-р Мадлена Бояджиева – кмет на
Коментари Харесай

Тетевен подписа договор за приватизация на Четрпом

Днес, на 22 август, доктор Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, подписа контракт с инж. Марин Колев Радевски, изпълнителен шеф на " КАЛИНЕЛ " ЕООД за приватизация на общинско дружество " Четпром " ЕООД. Чрез приватизационната договорка се трансферира благосъстоятелност върху 9137 брой дялове, представляващи 90,024% от правосъдно записания капитал на “Четпром” ЕООД – Тетевен.
Сделката става факт след утвърждение на Общинския съвет, при следните условия - да се запазят съществуващите работни места и предметът на активност на предприятието, да се създадат вложения в размер не по-малко от 800 хиляди лева, да се разкрият минимум 250 нови работни места. След двегодишни правосъдни процедури, заради обжалване на тези условия от страна на една от компаниите претенденти в състезанието, Върховният административен съд излезе с решение, че изискванията, които Общинският съвет е сложил, са напълно в интерес на локалната общественост и са законосъобразни. " Избрана е компания " КАЛИНЕЛ " ЕООД, която дава отговор на конкурсните условия и която даде оферта с по-изгодни условия, от тези, които Общинският съвет беше заложил ", изясни доктор Мадлена Бояджиева.
Според изискванията на контракта за приватизация купувачът би трябвало да извърши вложения в сдружението в размер не по-малък от 1 180 000 лв. без Данък добавена стойност за период от три години от придобиването на дружествените дялове по препоръчаната капиталова стратегия, както следва:
1. За строително монтажни работи в размер на 650 хиляди лева;
2. За закупуване на високо-производителни машини за произвеждане на четки в размер на 350 хиляди лева;
3. Закупуване на високо – софтуерни машини за шевно произвеждане - най-малък размер 180 хиляди лв..
" КАЛИНЕЛ " се задължава в три годишен период от придобиването на дяловете по сегашния контракт да резервира съществуващите все още на продажбата 50 работни места и да обезпечи 265 нови / 15 в произвеждане на четки и 250 в нова индустриална активност - произвеждане на текстилни произведения и др./, съгласно препоръчаната оферта. Купувачът би трябвало да резервира предмета на активност на Дружеството и да развие различен тип индустриална активност за период най-малко три години, а точно – произвеждане на текстилни произведения и други, да поддържа равнище на екологичната конюнктура, съгласно условията на българското законодателство. Купувачът няма право да трансферира закупените от него дялове и активи (недвижими имоти), без единодушие на продавача за период от 3 години след придобиването им.
" КАЛИНЕЛ " ЕООД е учредена през 1994 година в Троян със 100 % частен капитал. Фирмата започва активността си с произвеждане на вата за мебелната и шивашката промишлености. В момента е водеща компания в производството на домакински текстил в Европа и една от най-големите компании в страната. Специализирана е в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци. Притежава индустриална повърхност от към 36 000 кв. метра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР