Днес, на 18 юни, в 12:15 ч. българско време на

...
Днес, на 18 юни, в 12:15 ч. българско време на
Коментари Харесай

18 юни 2016: Трима души се върнаха на Земята!

Днес, на 18 юни, в 12:15 ч. българско време на Земята кацна наред галактическият транспортен съд “Союз ТМА-19М ”. Успешно се завърнаха космонавтът на Русия Юрий Маленченко, астронавтът на НАСА Тим Копра и астронавтът на ЕКА от Англия Тим Пийк.

На борда на “Международната галактическа станция ” не престават да живеят космонавтите на Русия Алексей Овчинин и Олег Скрипочка, както и астронавтът на НАСА Джефри Уилиамс.

От идващия месец Русия ще стартира да изстрелва нова версия на галактическите кораби “Союз ”. На 7-ми юли ще би трябвало да излети първият “Союз МС-01 ” с пълководец Анатолий Иванишин, космонавт на Русия. Заедно с него на борда на кораба ще са астронавтът на НАСА Кейтлийн Ръбинс и астронавтът на Япония Такуя Ониши.

Ето какви събития белязаха полета на Пийк, Копра и Маленченко. Те прекараха в орбита общо 186 дни. Юрий Маленченко излезе в открития космос дружно с сътрудника си Сергей Волков и двамата извършиха всички сложени задания. По време на престоя на “Международната галактическа станция ” триото видя идването на галактическите кораби “Драгън ” и “Сигнус ”, както и сполучливото прикачване и разтягане на първия надуваем модул “Бийм ”.

Допълнително информация можете да прочетете на уеб страницата на НАСА.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР