Днес моят приятел Зеленски ни даде отново възможност да покажем,

...
Днес моят приятел Зеленски ни даде отново възможност да покажем,
Коментари Харесай

Кирил Петков и Мустафа Карадайъ се срещнаха с Володимир Зеленски в НИМ


" Днес моят другар Зеленски ни даде още веднъж опция да покажем, че България е значима, постоянна европейска страна, на която може да се разчита, тъй като полезности като независимост, самостоятелност, храброст, правдивост са единствено част от полезностите, които българите имат и споделят с другите европейски страни ", написа Кирил Петков в профила си във Facebook.

Той дефинира украинския президент като другар и самоуверен човек. Петков добави, че днешният ден е бил измежду тези, които са оправдали компликациите със съставянето на сегашното държавно управление.



Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, националният представител Делян Пеевски, зам.-председателят на 49-ото Народно заседание Филиз Хюсменова и зам.-председателят на Движението Йордан Цонев също разговаряха с украинския държавен глава, като обявиха пред Зеленски, че тяхната групировка е била първата, която е осъдила военната експанзия на Русия в Украйна и която още в първите часове на 24 февруари 2022 година е инициирала приемането на специфична декларация на българския парламент в поддръжка на Киев.

Лидерът на Движение за права и свободи пожела на Володимир Зеленски в най-скоро време Украйна да стане член на НАТО и Европейския съюз. Карадайъ напомни, че Движение за права и свободи е измежду основателите и вносителите на днешната декларация на Народното събрание за поддръжка на влизането на Украйна в НАТО. 

Снимка: ДПС
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР