Днес можем да обявим приоритетите на ДПС: чисти храни, чист

...
Днес можем да обявим приоритетите на ДПС: чисти храни, чист
Коментари Харесай

От днес ДПС ще се бори за чисти храни, чист въздух и чиста вода

Днес можем да обявим целите на Движение за права и свободи: чисти храни, чист въздух, чиста вода, чиста зелена сила, високи технологии и включване на свободните и дейни жители във образуването на политическите решения и в тяхната реализация, съобщи пред БНТ председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
 Карадайъ: В страната има политическа рецесия, ГЕРБ не устоя теста на Движение за права и свободи
Това държавно управление е нездравословно за страната, позицията ни е от 2 години, още от първия ден на управническата коалиция и на това държавно управление. Важният въпрос тук е малко по-различен: какво се случва със страната? Кои са приоритетите на страната? В каква посока развиваме страната? Иначе всеки ден да вършим предварителни избори, отново да произвеждаме от същото, дали по-малко или повече, само че същото, то е безсмислено упражнение, констатира Карадайъ.

Той прикани за " час по-скоро разговор и реализиране на консенсус по целите на страната ".

С каране и препирни, единствено с концепцията да се очерня съперника - няма по какъв начин да вървим напред. Този вид на критикуване, на опониране не е нашият модел за правене на политика, твърди Карадайъ.

Близо 2 милиона български жители, живеещи в Съединени американски щати, Канада, Австралия, Турция, а скоро и във Англия, са лишени от конституционното си право да могат да избират и да бъдат избирани. Когато имат подобен модел на държание, няма по какъв начин да няма напрежение - тъй като когато се приказва едно, а се прави друго, тогава към този момент е проблем, каза председателят на Движение за права и свободи.

Ние не се боим от преференциите. Къде в Конституцията са записали преференциите като права на българските жители? Няма ги, само че правото да избираш и да бъдеш избиран го има в Конституцията, а вие лишавате близо 2 милиона български жители от това конституционно право, обърна се към ГЕРБ и БСП Мустафа Карадайъ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР