Днес много хора в цивилизования свят трудно могат да си

...
Днес много хора в цивилизования свят трудно могат да си
Коментари Харесай

Тихият убиец: Вижте колко е опасен за здравето Wi-Fi рутерът

Днес доста хора в цивилизования свят мъчно могат да си показват естествен живот без интернет. Интернет, Wi-Fi и появяването на новите технологии заемат водеща позиция в всекидневието ни. Но Wi-Fi не е толкоз безвреден, колкото наподобява.

Може би това е незабележим палач, който хората непринудено оставят в живота си. Учените са направили редица изследвания и са разпознали няколко фактора, които засягат човешкото здраве и съставляват сериозна опасност за него.

Подпомага безсънието

Учените са забелязали връзка сред излъчването от Wi-Fi рутера и скоростта на заспиване. Те са провели изследване с хора, като на половината са раздали телефони със или без сигнал за Wi-Fi. Субектите не знаели дали имат същински телефон до тях или подправен. Учените са забелязали, че хората, наоколо до които е имало телефон, който е получил сигнала, са заспали доста по-трудно, а техният сън е бил по-неспокоен. Те също записали смяна в мозъчните талази.

Нарушаване на клетъчното развиване

Излагането на радиочестотна радиация доста визира развиването на човешките кафези. Това е изключително рисково за тях на стадия на ембрионалното развиване. Wi-Fi може да промени структурата, заради което се появяват вродени патологии. Това изказване е потвърдено посредством многократни опити с животни. Появило се е закъснение на развиването на бъбреците заради Wi-Fi лъчение. Ето за какво учените споделят, че не би трябвало да се излагат продължителното на Wi-Fi бременни дами, деца и юноши. Тъй като това е изпълнено със съществени нарушавания на протеиновия синтез.

Повлиява клетъчния напредък

Но освен протеиновият синтез се нарушава от това лъчение. Датските възпитаници организираха опит, в който потвърдиха, че клетките забавят развиването си и се разделят по-бавно. За опита те са употребявали две саксии растения. Те оставили първата в стая, където няма Wi-Fi, а втората била сложена близо излъчване като от мобилния телефон. В резултат на това те забелязали, че растенията, подложени на непрекъснато облъчване, съвсем престанали да порастват, до момента в който в другата саксия те се развиват добре.

Инхибира мозъчната функционалност

Учените също по този начин са озадачени от обстоятелството, че хората стават като " забавени ", в случай че прекарват дълго време в среда с Wi-Fi. Използвайки ядрено-магнитен резонанс (MRI), те провели изследване, показващо понижаване на мозъчната функционалност в някои области на мозъка, в случай че са наранени от радиочестотите, предаващи интернет.

Намалява мозъчната интензивност при дамите

В друго проучване учените взеха 30 души, от които имало еднакъв брой мъже и дами. На първия стадий те изследвали мозъчната интензивност на субектите без въздействието на Wi-Fi. После поставили хората в стая, където били изложени на радио лъчение за 45 минути. Повторните разбори на изследването посочили, че дамите са имали по-изразена смяна в мозъчната интензивност и енергийните разноски за действието си, в сравнение с мъжете. Това дало съображение да се счита, че Wi-Fi рутерът има по-негативно влияние на дамите, в сравнение с мъжете.

Прави спермата некачествена Учените от дълго време са открили, че топлинната радиация, генерирана от преносимите компютри, има негативен резултат върху качеството на сперматозоидите. Последните изследвания споделят, че това не е единствената причина за мъжкото неплодородие. В опит било видяно, че след облъчване на семенната течност с Wi-Fi талази, подвижността на сперматозоидите намаляла и се появила фрагментация на ДНК. Това изследване се провело както при животни, по този начин и при хора. Резултатите били идентични за всички.

Отрицателно визира плодовитостта

И наранена е освен сперма. Проучванията демонстрират, че някои безжични честоти могат да предотвратят имплантирането на оплодено яйце. Като тестови субекти били употребявани лабораторни мишки. Те в продължение на 45 дни, по 2 часа дневно, са били подложени на излагане на безжични честоти, които придвижват Интернет. Това предизвикало увреждане на клетките и структурата на ДНК. В резултат на това бременността или не се е случила въобще, даже и при оплодено яйце, или е била нарушена с доста отклонения. Ето за какво, учените предлагат бременните дами да се пробват да заобикалят потреблението на джаджи с Wi-Fi технология и да останат надалеч от други хора, които ги употребяват.

Причинява рак?

Това е прекомерно спорно изказване. При хората опитите, които биха могли да го потвърдят, не се правят от етична позиция. Но при животни неведнъж е потвърдено, че експозицията на радио талази усилва възможностите за развиване на злокачествени тумори.

Начини за отбрана

Лекарите са потвърдили, че мелатонинът и L-карнитинът могат да усилят устойчивостта на тялото към радиовълни. Тези данни са получени при опити с животни. За страдание даже потреблението на тези субстанции не може изцяло да обезврежда негативните резултати на радиовълните.

Избягвайте и тях, няма да работи. Достатъчно е да погледнете картата за покритие на клетъчните оператори и листата с безжични мрежи, предлагани за смарт телефона ви, към които можете да се свържете сега. Но можете леко да намалите интензивността на тяхното влияние. За да извършите това, би трябвало да задържите телефона и преносимия компютър надалеч от тялото и да изключите рутера, откакто го употребявате най-малко за нощта.

източник: здраве.то
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР