Днес Мира Добрева е едно от най-разпознаваемите лица на БНТ,

...
Днес Мира Добрева е едно от най-разпознаваемите лица на БНТ,
Коментари Харесай

Мира Добрева Крие Брак С Асансьорен Техник

Днес Мира Добрева е едно от най-разпознаваемите лица на Българска национална телевизия, само че точно оттова получила първия отвод в кариерата си. Затова журналистката, която сега е в Къщата на „ ВИП Брадър ”, стартирала професионалния си път в Нова.

Мира Добрева, която води предаването „ Отблизо с Мира ” по Българска национална телевизия, постоянно е знаела, че ще се посвети на публицистиката. За хубавицата, родена в село Старцево край Златоград, това не било детската й фантазия, а по-скоро познание и ясна визия за предопределение.

„ Имах си самочувствие. Баща ми, Бог да го елементарни, ме насочваше: погледни се ти, изопачаваш нещата тъкмо като публицист. Когато пристигнах в София, съществуваше единствено Българска национална телевизия. Нямаше конкурс, на който да не съм се явила, само че никой не ми обръщаше никакво внимание ”, споделяла е Мира Добрева.

Тогава амбициозната дама, която този август навърши 46 години, към този момент учела туризъм в Датския лицей, а след това ще приключи и компетентност „ Човешки запаси ” в УНСС. Не й било по никакъв начин елементарно да пробие в журналистическите среди, само че пък в никакъв случай не се отказала. И може би по тази причина в един миг ориста й проправила път. До преди този момент Мира работи като секретарка в огромна гръцка компания. „ Един от шефовете ми сподели: „ Ти май не си задоволена от това, къде се виждаш след 5 години? ”. Отговорих му – в малкия екран. „ А какво търсиш тук? Ако чакаш нещо да се случи, ще си останеш секретарка за цялостен живот ”, спомня си Мира Добрева.

С появяването на Нова телевизия и сръбските им притежатели, както и оповестяването на конкурс за женско и за кино предаване, надъханата дама незабавно се записва като претендент. И още с появяването си в тогавашната постройка на медията Мира прави съществено усещане. „ Среща ме в коридора художественият шеф и ме пита: „ Каква си ти? Ами аз съм женена, без деца, от провинцията, студентка. ” А сърбинът викна: „ Ти изглеждаш като 1 милион $ и от този час работиш в тази телевизия! ” Пратиха ме да стажувам в новините ”, споделяла е днешната звезда.

По това време Мира Добрева е омъжена за към този момент някогашния си брачен партньор Веселин, който е асансьорен механик и татко на щерка й Лора. Бъдещата тв звезда се подписва брак още като студентка, само че тази връзка продължава едвам към 7 години. Журналистката не обича да си спомня за първото си семейство и от години заобикаля да приказва по тематиката.

Започва работа в Нова, като скоро по-късно се явява на кастинг за плануваното женско предаване, само че то по този начин и не потегля. Затова се преориентира към репортерството. Малко по-късно Добрева към този момент е водещ на „ дребните ” вести, а не по-късно става и лице на централните излъчвания. Журналистката ражда щерка си Лора на 25 години. Докато е в майчинство, тя същински се тормозила по какъв начин ще продължи кариерата й. Точно тогава обаче получила предложение точно от Българска национална телевизия, където постоянно е желала да работи. През 1999 година става водеща на късите вести „ По света и у нас ”. В държавната медиа обаче е посрещната на нож. Колежките й я ненавиждат и в очите я назовават с най-грозни прозвища. Тръгва слух, че е държанка на тогавашния общоприет шеф Кирил Гоцев, който не крие благосклонностите си към нея.

Най-яростна против Мира е именитата тв журналистка Даниела Кънева. Тя й погажда куп мръсни номера, за които и до в този момент се носят митове. Докато чете вести от аутокюто, на екрана се изписват мръсни думи. Мира е обзета от параноя и е уверена, че подменят листовете с вести, които би трябвало да чете, с подправени новини. Така един път отхвърля да заяви значима вест в ефир, тъй като е уверена, че е менте. Ръководството я санкционира и тогава излиза наяве, че Добрева е жертва на подли саботажи от страна на сътрудниците си.

В Българска национална телевизия Мира среща огромната си обич – режисьорът Жоро Торнев, с който се женят през 2007 година, а напролет на идната година към този момент е в напреднала бременност. Тогава русокоската взима, сякаш с лекост, решението да излезе по-рано в отпуск по майчинство, освен това без да задържа мястото си на водещ на новините. Красавицата даже не се поблазнила от опцията да стане лице на централната емисия. Избрала да се посвети на фамилията си. Затова едвам откакто ражда сина си Георги Торнев-младши журналистката още веднъж стартира да мисли за работа. Днес тя води предаването „ Отблизо с Мира ”, в което изобилства от обществени истории, които я вълнуват.

Преди време журналистката опита да навлезе в бизнеса, като отвори със своя другарка козметичен салон. Тогава концепцията на Мира Добрева била да съчетава бизнеса с щедрост, като една от задачите й била да оказва помощ безплатно на онкоболни дами. Всеки месец се отделяли 5% от оборота, с цел да се създадат естествени перуки за дамите, които са изгубили косите си в резултат на лекуването. Скоро Мира схваща, че не всеки бизнес, и то първоначално му, е кадърен да отделя такива солидни средства. Затова новинарката се отхвърля от козметичния салон и се концентрира върху телевизионните си планове, написа „Уикенд“.

Успешната си кариера, на която се радва и през днешния ден, журналистката постоянно е обяснявала с характера и трудолюбието си. Разбира се, случвало се е да дочува, че е изкачила професионалните си върхове най-много благодарение на мъжа си Жоро Торнев или пък на някакви други хора с позиции в сектора. Дали в миналото се е трогвала от тези намеци не е ясно, само че е несъмнено, че от години Мира ги подминава с усмивка. „ Когато човек е при започване на кариерата си, се постанова да бъде по-упорит и упорит. Тогава се доказваш. Ако се оставиш на течението, може и да потънеш. Успехът е и въпрос на темперамент, освен на гений и благоприятни условия. Човек би трябвало да има здрав темперамент. В моя случай трябваше да работя два пъти по-усърдно ”, казвала е тя.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР