Днес Министерският съвет реши да удължи до 15 април възможността

...
Днес Министерският съвет реши да удължи до 15 април възможността
Коментари Харесай

Министерският съвет удължи срока за получаване на временна закрила

Днес Министерският съвет реши да удължи до 15 април опцията лицата с непознато поданство или без поданство, напуснали Украйна вследствие на военните дейности, които са влезнали и останали на територията на Република България, да получават краткотрайна протекция и без експлицитното им волеизявление и регистрация за прилагане на краткотрайна протекция. Така и хората, които към момента не са получили статут, и хотелиерите, които са ги настанили, могат да бъдат спокойни, че ще получат поддръжка от страната.

Междувременно прогресивно нараства и потенциалът, който институциите построяват за издаване на регистрационните карти. Само за последните 4 дни на територията на страната са отворени и към този момент работят нови 40 пункта за регистрация за на бягащите от войната в Украйна. 130 са към този момент функциониращите работни места за подаване на документи, ситуирани на 67 местоположения в 56 обитаеми места. Нови регистрационни пунктове има в областите Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора и Ямбол. Пълният лист може да следите тук:. Допълнително са подготвени и 25 мобилни екипа, които ще посетят най-горещите точки и ще издават регистрационни карти за краткотрайна протекция на място.

Разкрита е и нова регистрационната зала на бул. „ Мария Луиза “ 91 в София. На повърхност от 200 кв.м. на цялостен потенциал работят 10 места, а в идващите дни се чака към тях да се прибавят още 5. Само в този пункт могат се обслужат към 500 индивида дневно, като за образец може да се вземе едно четиричленно семейство, което получава краткотрайна протекция за по-малко от половин час.

Работното време на залата към този момент е от 8.30 до 17.30 часа и сега се прави подготовка за 12-часов работен режим на две смени.

12 пункта за посрещане на украинци в страната са с работен режим 24/7 – в Бургас, Несебър, Приморско, курортен комплекс „ Албена “, Балчик, Генерал Тошево, Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак, Добрич, Каварна, Шабла, Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе Дунав мост и Централна железопътна гара София.

Към 8:30 часа на 30 март записаните лица по краткотрайна протекция са общо 23 005, което съставлява 39% всички останали в България.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР