Днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи, че тримата българи

...
Днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи, че тримата българи
Коментари Харесай

От ВМА разкриха информация за престоя на българите, пристигащи от Китай утре

Днес министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев заяви, че тримата българи от Китай ще бъдат настанени във Военномедицинска академия /ВМА/.

Във връзка с информацията от ВМА разпространиха детайлности за настаняването на българите, които ще бъдат превозени на следващия ден:

"Екип от военномедицински експерти ще взе участие в превозването с боен превоз до България на нашите сънародници, намиращи се в Китай и за които по-рано заяви министърът на опазването на здравето.

Те ще бъдат настанени в Катедрата по инфекциозни заболявания на Военномедицинска академия (ВМА) в стаи със специфичен достъп. Осигурени са – както за тях, по този начин и за експертите, които ще ги следят, изолационни костюми, защитни маски и очила. Няма да се позволява контакт със странични лица, до момента в който не премине карантинният интервал. Информация за положението им ще бъде подавана навреме на средствата за всеобща информация.

Тримата българи от Китай ще бъдат признати за наблюдаване във ВМА

От през днешния ден лабораторията на ВМА разполага и с китовете за генетична диагностика на новия ковид 2019-nCoV.

Ситуацията с разпространяването на вируса се следи непрестанно. Разработени са проекти за реакция и дейности, призован е Кризисен щаб, включващ и военномедицинско разузнаване ", оповестиха от ВМА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР