Днес министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев

...
Днес министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев
Коментари Харесай

Като за последно, спортният министър се закани да вземе лиценза на щангите

Днес министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев се срещна с ръководителя на Българската федерация по повдигане на тежести Неделчо Колев. След следващ отвод за градивен разговор, иницииран още веднъж от министър Василев, и даване на нужните документи за финансиране от страна на Колев, той слага Министерството на младежта и спорта единствено пред една алтернатива - да спре финансирането на БФВТ и да отнеме лиценза на федерацията, оповестиха от ММС.

Неделчо Колев се появи като човек, който не е в положение да ръководи БФВТ заради непреодолими дефицити оттатък персоналния си интерес. Той отхвърля да съблюдава каквито и да било периоди, да има изрядни документи, да изразходва държавни средства по предопределение, а не по персонална преценка.

Фактологията по проблема е следната, настояват те:

- Просрочено обвързване по съглашение от 15 април 2022 година, което е за изискуемо обвързване в общ размер на 31 193,56 лева, произлизащо от Програмата за олимпийска подготовка и Програмата за развиване на спорта за високи достижения за 2021 година Съгласно член 1 на гореспоменатото съглашение падежът на втората вноска в размер на 2 600лв. е 15 юни 2022 година Към днешна дата (08.07.2022 г.) тази вноска към момента не е изпълнена.

- Заявките за средства на Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ) за месеците юни и юли са арестувани. Освен това тези поръчки са направени и отвън периода до 20-о число на предходния месец. За същото БФВТ е известена документално.

- БФВТ не е предоставила всички контракти със спортисти, треньори и длъжностни лица според член 11 от контракта по Програмата за финансово подкрепяне на действия в региона на спорта за високи достижения за 2022 година

-  Към момента БФВТ предстои на лишаване на лиценз заради непредоставени документи в период по член 30. Министерството на младежта и спорта си резервира правото идната седмица да предприеме деяние по лишаване на спортния лиценз на БФВТ.

Министър Василев насочва последно предизвестие към Неделчо Колев и в случай че от негова страна не бъдат подхванати никакви ограничения, през идната седмица ще бъде лишен лицензът на БФВТ. Това значи, че дейностите на Неделчо Колев ще доведат до неспособност за участия на националния тим на международни и европейски конгреси и завоюване на олимпийски квоти.

Предвид усложнената обстановка в БФВТ, продължаващите правосъдни разногласия за ръководство на централата и забавянето в документите, която се изпраща към ММС, министър Василев е обезпокоен и угрижен за развиването на спорта.

ММС към този момент отчасти обезпечи финансирането на състезателите от осем клуба в щангите с позволено в допълнение финансиране за триумфите им. Спортистите няма по какъв начин да страдат поради разногласия и безгрижие от страна на ръководителите им. Действията на ММС са явен знак, че са единствено в полза на спорта и вярното му ръководство. От другата страна обаче стои човек, който е подготвен да жертва всичко, в това число бъдещето на всички състезатели, с цел да отбрани персоналния си интерес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР