Днес Mercedes-Benz Vans и Rivian обявиха, че двете компании са

...
Днес Mercedes-Benz Vans и Rivian обявиха, че двете компании са
Коментари Харесай

Mercedes-Benz и Rivian ще произвеждат електрически ванове в Европа

Днес Mercedes-Benz Vans и Rivian оповестиха, че двете компании са подписали меморандум за съгласие, който планува общо произвеждане на 100% електрически ванове на територията на Европа.

Според упованията на двете компании, съдействието на Mercedes-Benz Vans и ще се материализира под формата на особено създадени електрически търговски коли, които ще бъдат употребени и от двете компании, а също по този начин е допустимо и разширението на общата активност в региона на електрическата подвижност.

За реализирането на новата си цел, Mercedes-Benz Vans и Rivian ще основат нов венчър, който ще стартира производството на електромобилите- въз основата на платформата VAN.EA (MB Vans Electric Architecture) за Mercedes и въз основата на RLV (Rivian Light Van) след няколко години, като за оборудване за сглобяването на колите- ще се употребява действителен комплекс на Mercedes-Benz в Централна Европа.

" Rivian бе основан, с цел да насърчи света да се откаже от потреблението на изкопаеми горива посредством основаване на привлекателни артикули и услуги ", споделя Ар Джей Скариндж, изпълнителен шеф на Rivian. " Щастливи сме да си партнираме с Mercedes‑Benz по този план. Mercedes‑Benz е една от най-известните и уважавани автомобилни компании в света и ние имаме вяра, че дружно ще произвеждаме в действителност забележителни електрически ванове, които ще бъдат от изгода освен за нашите клиенти, само че и за планетата ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР