Днес международната федерация по гимнастика публикува поименните списъци за световното

...
Днес международната федерация по гимнастика публикува поименните списъци за световното
Коментари Харесай

Русия също залага на сигурна схема за световното по художествена гимнастика

Днес интернационалната федерация по гимнастика разгласява поименните описи за международното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира от 16 до 22 септември в Баку, Азербайджан.

От тях излиза наяве, че отборът на Русия ще употребява същата скица като българките. Шампионатът на планетата е подготовка за Олимпийските игри в Токио следващата година. По време на конкуренцията всеки тим би трябвало да изиграе общо 10 съчетания. По две с топка и обръч и по три с бухалки и лента. Квоти могат да вземат единствено по две гимнастички от страна.

Руският отбор ще бъде показан от Дина и Арина Аверини и Александра Солдатова, като най-вероятно Солдатова ще играе две съчетания, което ще я остави отвън битката за олимпийска квота. В Рио Саша също не взе присъединяване, тъй като квотите бяха за Маргарита Мамун и Яна Кудрявцева. Мамун стана олимпийска шампионка, а трикратната международна шампионка Кудрявцева остана със сребърното отличие, откакто позволи неточност на бухалки.

Както е известно България ще бъде показана от Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова. Неви ще покаже единствено две от композициите си. Тя беше единствената представителка на България в самостоятелния край на олимпийски игри в Рио, където приключи седма.
 Гимнастичките ще се борят за две квоти за Токио със сигурна скица на игра в Баку
Гимнастичките ще се борят за две квоти за Токио със сигурна скица на игра в Баку

Катрин Тасева и Боряна Калейн ще играят по четири съчетания, а капитанът Невяна Владинова ще покаже две от композициите си.

Украйна, Китай, Съединени американски щати и Япония също залагат на схемата 4-4-2. Беларус, Израел, Италия и Азербайджан залагат на 4-4-1-1.

Ансамбълът на България към този момент има квота за Токио, откакто завоюва бронзов орден в многобоя на последното международно състезание, което се организира в София.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР