Днес максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса

...
Днес максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса
Коментари Харесай

Очаква ни слънчева събота

Днес оптималните температури ще бъдат сред 22 и 27 градуса в композиция със слаб до сдържан северозападен в Източна България и по Черноморието североизточен вятър. Следобед облачността ще продължи да се усилва, само че изолирани валежи се чакат основно в планинските региони от Южна България.

През нощта облачността ще намалее, вятърът ще отслабне и минималните температури на следващия ден ще бъдат малко по-ниски спрямо през днешния ден. В София след 10° тази заран на следващия ден ще бъде към 7°, в множеството региони сред 6 и 11 градуса, малко по-ниски тук-там в котловините и низините, а на морския бряг от 12° до 14°.

Максималните температури в съботния ден ще бъдат сред 21 и 26 градуса, в София 21°. Ще бъде слънчево, със слаб в Северна България сдържан вятър с посока от запад-северозапад.

По Черноморието също ще бъде слънчево. И там вятърът ще бъде слаб до сдържан, само че от запад-югозапад. Вълнението на морето ще остане едва.

Много положителни условия за туризъм и разходка в планините на следващия ден - слънчево време, сдържан вятър с посока от запад-северозапад и оптимални температури в курортите от 12, 13 градуса на Алеко и Мальовица до 19 в Банско. В Боровец и Пампорово - към 14, 15.

С превалявания ще бъде за следващ ден в Северна Европа. В останалата част от континента, в това число и на Балканите, ще бъде слънчево и по-топло от нормалното за сезона.

В неделя се чака едва стопляне, само че след слънчевото начало на деня в следобедните часове на обособени места ще превали.

Със мощен вятър ще нахлува по-хладен въздух и по здрач и през нощта против понеделник температурите ще се намалят сензитивно, като оптималните в понеделник ще бъдат сред 13 и 18 градуса. През идващите дни се чака стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР