Днес максималните температури ще бъдат между 16 и 23 градуса,

...
Днес максималните температури ще бъдат между 16 и 23 градуса,
Коментари Харесай

Постепенно затопляне от сряда

Днес оптималните температури ще бъдат сред 16 и 23 градуса, а сдържан, краткотрайно мощен вятър, ще основава чувството за още по-студено от действителното време. Ще бъде най-вече облачно, тук-там с превалявания от дъжд, по най-високите планински елементи - от сняг.

През нощта ще духа сдържан запад-северозападен вятър, денем ще се ориентира от север-северозапад и ще отслабне. Минималните температури ще бъдат сред 7 и 12 градуса, а оптималните - сред 15° и 20°, в София - към 15°. Облачността ще е променлива и към този момент единствено на обособени места ще има слаби валежи от дъжд.

И на морския бряг тук-там ще превали, основно в часовете след обяд. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад, а вълнението на морето ще бъде едва.

В планините ще бъде по-често облачно, само че и там единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, а над 1800 метра ще прехвърча сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще бъдат към и под нулата.

И към времето в Европа . В по-голямата част от континента, като се изключи северните и източните региони, ще бъде слънчево.

Почти без превалявания ще бъде и на Балканите , само че ще остане прохладно, а понижението на температурите ще продължи.

И у нас в сряда сутринта ще бъде още по-студено с минимални температури в множеството региони сред 4 и 9 градуса, само че денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР