Днес магията наречена “Шампионска лига се завръща. Покрай началото на

...
Днес магията наречена “Шампионска лига се завръща. Покрай началото на
Коментари Харесай

Исторически прецедент за България в Шампионска лига

Днес магията наречена “Шампионска лига ” се завръща. Покрай началото на шампионата събиращ най-силните футболни тимове в Европа, пристигна и влиятелна вест за България и в частност българското съдийство. Екип от 8 родни рефери отпред с Георги Кабаков получи наряд за дуела, в който сили ще премерят Галатасарай и Копенхаген. Срещата е с начален час 19:45 и ще се организира на стадион “Али Сами Йен ” в Истанбул.

 Снимка: БГНЕС

Помощници на топ рефера на България ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти рефер на срещата ще бъде Георги Гинчев. Отговорната позиция за VAR арбитър е поверена на Ивайло Стоянов. Драгомир Драганов ще бъде негов асистен. Българската група се добавя от Валентин Ваклинов и Светлин Велков, които ще са оператори по видео повторенията.

От БФС сложиха етикет на наряда – “исторически пробив за нашата съдийска колегия ”, защото в никакъв случай до момента среща от “Шампионската лига ” не е била водена от напълно български екип след въвеждането на VAR:
“Българското футболно съдийство получи ново интернационално самопризнание. След като екип от 8 родни рефери бе назначен да управлява дуел от най-елитния континентален клубен конгрес – Шампионската лига. Това е исторически пробив за нашата съдийска колегия, защото до момента дуел от подобен сан не е поверяван напълно на толкоз многочислена българска бригада ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР