Днес Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на Народното събрание

...
Днес Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на Народното събрание
Коментари Харесай

Караджов пред Tribune: С противоконституционното решение Петков искаше да държи в зависимост пътните фирми

Днес Конституционният съд разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание да се изплатят единствено 50% от възнагражденията на пътните строители. Припомняме, че до това решение се стигна след национални митинги от пътищарите. Тогава Кирил Петков разгласи, че няма да даде цялостните сума и подреди на своите депутати в районна комисия да гласоподават да се платят едвам половината от отговорностите.

Тогавашния министър на районното развиване Гроздан Караджов се разгласи срещу и предизвести, че решението е противоконституционно, като стана ясно, че то е писано от Лена Бориславова. Днес за решението на Конституционен съд потърсихме за коментар някогашният министър Караджов.

Ето какво разяснява той пред.

Конституционният съд (КС) разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание, с което бе обещано позволение на Агенция „ Пътна инфраструктура (АПИ) да заплати на пътните компании 50% от парите по договорите им, по какъв начин бихте коментирали?

Още тогава предупреждавахме, че решението в тази част ще бъде противоконституционно. Въпреки това, това беше метод, по който Кирил Петков искаше да държи според пътните компании и настояваше това нещо да се случи. Много съм удовлетворен, че въпреки след шест месеца към този момент е публично, че тези опити да се спъва работата на Министерство на регионалното развитие са били противоконституционни. Като това не е единственото противоконституционно деяние, което той е направил.

Опасявате ли се, че ще последват каузи на строители по-късно решение на Конституционния съд?

Дела на пътните строители може да има и без решението на Конституционен съд. В момента решението на Конституционен съд дава опция на Министерство на регионалното развитие и в частност на АПИ да се разплатят с пътните строители за тези действия, които са осъществени, за които има ясни доказателства в какъв размер и качество са завършени.

Г-н Караджов, стоите ли зад думите си, че това решение е писано от Лена Бориславова, както казахте преди време?

Това не са мои думи. Всички, които работихме върху него бяха очевидци, че то беше писано от нея, на нейния компютър . Това не е единствено моя констатация, а има голям брой очевидци. За следващ път с това решение на Конституционен съд излиза наяве, че се търсеха всевъзможни способи да се спъва работата на Министерство на регионалното развитие и персонално моята, като се извърши в това число това противоконституционно деяние, с цел да може да се държат в шах пътните строители. А за какво им е било на групата към Кирил Петков и Асен Василев да държат пътните компании, оставям на всеки самичък да го обмисли. Държането в шах може да се пояснява и като корупционна процедура.

Бих желала да ви попитам и за мнението ви по отношение на свадите от последните дни и за това кой държи кодовете от машините и това, че Кирил Петков ги предлага в подмяна Българска социалистическа партия да си отдръпна Законопроекта?

Изобщо сходен вид политическо държание и говорене са ми непознати. Аз и тогава желаех да си правя работата, да подобрим ситуацията в тази ситуация в пътния бранш в България. В момента да се поставя като номер едно задача диалози, търсене на изнудвачески начини да се отдръпна един Законопроект с заричане, че ще се дадат кодове, демонстрира още един път какъв брой несъстоятелни са тези хора от „ Продължаваме промяната “ и ненапълно демонстрира, че моите старания на времето, въпреки и в вярната посока, бяха спъвани тъкмо с такива начини за изнудване от същата тази групичка.

Смятате ли, че точно поради операция на машините Има Такъв Народ не са в Народното събрание, тъй като се заприказва, че доближиха 10 хиляди гласа?

Давал съм мнение единствено когато съм имал доказателства и писмени съм показвал, че приказките на Кирил Петков са несъстоятелни. Сега нямам такива доказателства и всяко едно изявление в каквато и да е посока ще бъде нечиста сделка. Както и преди до момента в който бях министър съм си служил с обстоятелства.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР