Днес, когато се пошегувахме, че от свалилите кабинета на ПП/ДБ

...
Днес, когато се пошегувахме, че от свалилите кабинета на ПП/ДБ
Коментари Харесай

Енергоминистърът е на Митрофанова и Маджо в „евроатлантическия” кабинет, управлява дружества на руски милиардери, обвинени в пране на пари в Украйна: Търговският регистър

Днес, когато се пошегувахме, че от свалилите кабинета на ПП/ДБ и Българска социалистическа партия Борисов, Пеевски и Митрофанова, единствено съветската посланичка не е в новата коалиция на ПП/ДБ и ГЕРБ с благословията на Движение за права и свободи, написахме " към този момент ”.

Е, оказахме се пророци, тъй като енергийният министър в държавното управление на акад. Денков – съименник на президента Румен Радев, работи за компания на извънредно близка другарка на Нейно Превъзходителство посланичката на Путин у нас, както знаят всички в енергийните среди и по върховете и коридорите на властта. Освен това, е и заместник-председател на АИКБ, управлявана от ексшефа на фонд ТНТМ към Централен комитет на ДКМС при соца и настоящ акционер в " банката на Маджо ”, както я дефинира депутата от Политическа партия Бойко Рашков.

А другояче си е банката на Централен комитет на ДКМС (Димитровски комунистически юношески съюз), тъй като я оглавяваха персонално  юношески водачи от соца като Евгени Узунов, а в борда й бяха щерката на боса на Държавна сигурност Любен Гоцев и персонално неговият съдружен сътрудник в задкулисието и кръга Монтерей Виктор Вълков. Секратар на същата организация АИКБ пък е брачната половинка на зам.-председателя на Българска социалистическа партия и Народното събрание Кристиян Вигенин.

Румен Радев, на който ще бъде поверена енергетиката, е в управителните тела на компаниите Асарел - Инвестмънт и на нейния притежател Асарел - Медет АД. Интересно е, че ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДЕЙСТВИТЕЛНИЯ СОБСТВЕНИК в дружеството-майка съгласно Търговския указател е Емануел Дебоно. Същото лице е в това качество като представител на малтийската офшорка ВиЕйКопър инвест лимитид.

Тя държи огромен дял от българското минодобивно дружество, откакто страната през 2006 година При министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров и негов отраслов заместник-министър Корнелия Нинова се разделя с акциите си.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР