Днес католическият свят чества Великден. Тържествената Великденска литургия на площад

...
Днес католическият свят чества Великден. Тържествената Великденска литургия на площад
Коментари Харесай

Папа Франциск на католическия Великден: Помогнете на възлюбения украински народ по пътя му към мира

Днес католическият свят празнува Великден. Тържествената Великденска литургия на площад " Св. Петър " в Рим беше отслужена от папа Франциск пред десетки хиляди вярващи. След това той насочи благословията си " Urbi et orbi " -    " Към града ( Рим) и към света ".
Прочетете още
" Нека бързо поемем по пътя на мира и братството ", обърна се предстоятелят на Римокатолическата черква към множеството на площад " Св. Петър ". Той насърчи " доверието сред хората, народите и страните ".

" Помогнете на възлюбения украински народ по пътя му към мира и излъчвайте вашата Великденска светлина към съветския народ ", сподели папа Франциск.

Папа Франциск приветства присъстващите с: " Искам да кажа на всички с наслада в сърцето – Честит Великден на всички ”!

В обръщението си той уточни смисъла на Възкресение Христово като знак на живота и вярата сред хората и народите. Подчерта, че би трябвало да се поеме пътя на разбирателството и мира, като преди всичко това се отнася за народите на Украйна и Русия.

Папата обърна внимание на интернационалната общественост да направи всичко належащо тази война да престане, по този начин както и всички други конфликтни обстановки  по света, в това число  да се възвърне разговорът сред израелци и палестинци.

Поиска отговорност от всички за запазване на човешкото достолепие и права, на  демокрацията и мирното съществуване като се търси постоянно пътя за положителното на хората.  " Нека днес черпим силата, с цел да продължим напред в положителното ", е пожеланието на папа Франциск. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР